Πολιτική

Μάκης Βορίδης επιστολή στους Περιφερειάρχες: Αφορά την ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων

Μάκης Βορίδης επιστολή στους Περιφερειάρχες: Αφορά την ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων
Μάκης Βορίδης επιστολή στους Περιφερειάρχες: Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων.

Μάκης Βορίδης επιστολή στους Περιφερειάρχες: O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έστειλε επιστολή προς τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, με την οποία ζητά την αρωγή τους στη σύνταξη μελετών διαχείρισης βοσκήσιμων γαιών μέσω της σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου και των περιφερειών. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κίνηση αυτή έχει ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση επιλέξιμων εκτάσεων, καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων. Αποσκοπεί επίσης στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού χάρτη της χώρας και διασφαλίζει τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο ευρωπαϊκό πεδίο προς όφελος των κτηνοτρόφων και του συνόλου της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Νωρίτερα κατατέθηκε το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την οργάνωση και τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ανακοινώνει πως μέσω του νομοσχεδίου «λαμβάνει σάρκα και οστά το πάγιο αίτημα των συνεταιρισμένων αγροτών για τη σύσταση μίας εθνικής συντονιστικής οργάνωσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς ορίζονται οι προϋποθέσεις για την συγκρότηση «Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ)», οι οποίες καθορίζουν και το πλαίσιο λειτουργίας της Ένωσης. Επιπλέον ο κ. Βορίδης, δήλωσε ότι «Το νομοσχέδιο αυτό διασφαλίζει τα νομικά εργαλεία που θα επιτρέψουν στους υπάρχοντες συνεταιρισμούς να επεκτείνουν την εμπορική δραστηριότητα τους και ως εκ τούτου και την κερδοφορία τους, ανοίγει δε το δρόμο στην ίδρυση νέων συνεταιρισμών, ενισχύοντας την πάγια επιδίωξη της κυβέρνησης για ενίσχυση του “συνεταιρίζεσθαι”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments