Οικονομία

Ferrero: Μια γλυκιά καθημερινή απόλαυση

Ferrero: Μια γλυκιά καθημερινή απόλαυση
Ferrero: Η ιστορία της εταιρείας που ξεκίνησε με ένα ζαχαροπλαστείο το 1940 και εξελίχθηκε σε κολοσσό.

Ferrero: Όλα ξεκινούν κάπου στο 1940 όταν ο Pietro και η Piera, γονείς του Michele Ferrero, δημιούργησαν ένα ζαχαροπλαστείο και κατόρθωσαν στη συνέχεια να το μετατρέψουν σε ολόκληρη εργοστασιακή μονάδα, που όπως αποδείχθηκε στο μέλλον, κατέκτησε την κορυφή. Η επιμονή, οι στόχοι και η αγάπη για την δουλειά ήταν τα στοιχεία που έφεραν την εταιρεία στο προσκήνιο και κατάφερε να αποκτήσει την αίγλη που πολλοί θα εποφθαλμιούσαν.

Η οικογένεια Ferrero ήταν από τους πρώτους Ιταλούς που επένδυσαν στα ζαχαρώδη προϊόντα και έπειτα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανοίχτηκαν και εκτός Ιταλίας με νέα γραφεία και εργοστάσια αναπνέοντας πλέον έναν καθαρά διεθνή αέρα. Οι παράγοντες που απογείωσαν ακόμα περισσότερη τα μεγαλεπήβολα σχέδια ήταν τα προϊόντα που εφηύρε ο Pietro Ferrero και ο γιος του Micheleο, αλλά και το ευφυές πλάνο πωλήσεων του αδερφού του Pietro του Giovanni.

Η εξάπλωση

Όταν η εταιρεία εδραιώθηκε για τα καλά στην Ιταλία, η εξάπλωση και σε άλλες χώρες ξεκίνησε. Το 1956 εγκαινιάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην Γερμανία και αργότερα ένα στη Γαλλία. Ήταν τόσο γρήγοροι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί στην Ευρώπη που πολλές παραγωγικές μονάδες σε Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιρλανδία και Ισπανία ήταν γεγονός και απέκτησαν υπόσταση.

Τις επόμενες δεκαετίες η εταιρεία ανοίγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες με εργοστάσια στη Νότια και Βόρεια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία, την Τουρκία, το Μεξικό αλλά και την Κίνα. Η παγκόσμια αυτοκρατορία είχε πλέον χτιστεί και η περιπόθητες βλέψεις για την κορυφή καταρρίφθηκαν εφόσον ο όμιλος κυριαρχούσε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2015 ο όμιλος εξαγοράζει την εταιρεία Oltan, η οποία κατείχε ηγετική θέση στην τουρκική αγορά, συγκομιδής, καβουρδίσματος και εμπορίας φουντουκιού. Τον Αύγουστο εξαγοράζει την σοκολατοποιία Thorntons που είχε ως έδρα της την Μεγάλη Βρετανία και ιδρύθηκε το 1911. Η Thorntons με έναν κύκλο 3.300 εργαζομένων ήρθε για να προστεθεί στην μεγάλη οικογένεια της Ferrero που στοχεύει καθημερινά στο να εξυπηρετεί στο έπακρο τον καταναλωτή, επιλέγοντας πάντα υψηλής ποιότητας προϊόντα. Κατά το οικονομικό έτος 2016 – 2017 ο όμιλος ολοκλήρωσε την εξαγορά της Fannie May Confections Brands, Inc. και της Harry London Chocolate Brands από την 1-800-FLOWERS.com, Inc.

Η Ferrero βρίσκεται πλέον στις πρώτες εταιρείες στο παγκόσμιο φόρουμ και αυτό οφείλεται στις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας που διαβλέπουν στην καινοτομία και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, τη διαφάνεια στην επικοινωνία, τη μέριμνα για τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την ιστορία του Ομίλου, τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, την προώθηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής μεταξύ των νέων ανθρώπων, αλλά και την ισχυρή δέσμευση στην κατεύθυνση των βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο σήμερα

Σήμερα, εδώ και 23 χρόνια ο όμιλος διευθύνεται από τον Giovanni Ferrero εγγονό του pietro έναν από τους πιο πλούσιος ανθρώπους του κόσμου καθώς η περιουσία του αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 55χρονος βρίσκεται στην 27η θέση στην λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg Billionaires Index. Ο Giovanni κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο στη Ferrero International ενώ και τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας κατέχουν μικρότερα εταιρικά μερίδια.  Ο Giovanni λοιπόν σήμερα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ομίλου βασιζόμενος πάντα στην μελλοντική ανέλιξη και στο υψηλό επίπεδο που καθόρισε η οικογένειά του όλα τα χρόνια διοικήσεως.

Τα προϊόντα

Η απόφαση σταθμός που εξύψωσε τον σημερινό κολοσσό ήταν η εφεύρεση της Nutella που έκανε την εμφάνισή της στα καταστήματα το 1964. Μετά από 4 χρόνια o Michel Ferrero, γιος του Pietro δημιούργησε την σοκολάτα kinder ενώ το 1982 ο όμιλος έφερε στα ράφια τα Ferrero Rocher. Βέβαια η εταιρεία επιθυμούσε να δοκιμαστεί και σε διαφορετικά προϊόντα. Έτσι έφερε τις μέντες Tic Tac που ουδεμία σχέση είχαν με την σοκολάτα. Συγκεκριμένα τα προϊόντα που έβαλαν ζεστό χρήμα στα ταμεία ήταν η Nutella, τα Ferrero Rocher, το Kinder Surprise, το Kinder Joy, το Kinder Bueno και οι μέντες TicTac.

Δίπλα στον καταναλωτή

Οι εργαζόμενοι του ομίλου το 2016 – 2017 ανήλθαν στους  30,305 υπαλλήλους, καταγράφοντας αύξηση από τους 29.206 του 2015 – 2016. Στις 31 Αύγουστου 2017, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου ήταν 34,543 σε σχέση με τους 32,990 στις 31 Αυγούστου του 2016. Η επικοινωνία του ομίλου με το καταναλωτικό κοινό μόνο ως άμεση μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς είναι από τους λίγους ομίλους που σέβεται τις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της οικογένειας και των παιδιών. Μάλιστα βασίζεται στην παροχή συμβουλών σχετικά με τη σωστή χρήση των προϊόντων μας και εμπνέεται από την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει ασκαρδαμυκτί να προσφέρει στον καταναλωτή και ακολουθεί την δική της στρατηγική αναβάθμισης, μέσω της αύξησης του παραγωγικού της δυναμικού, με το ύψος των κεφαλαιούχων επενδύσεων να αγγίζει τα 744 εκατομμύρια ευρώ (σε σύγκριση με τα 631 εκατομμύρια ευρώ της προηγούμενης χρήσης). Από το σύνολο των κεφαλαιουχικών επενδύσεων, το πιο σημαντικό κομμάτι αφορά τα εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής (660 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τα 552 εκατομμύρια ευρώ της προηγούμενης χρήσης, και κατευθύνθηκε κυρίως στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τον Καναδά και το Λουξεμβούργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments