Ελλάδα

Εξάρχεια: Νέα αστυνομική επιχείρηση – Τέσσερις συλλήψεις

Εξάρχεια: Νέα αστυνομική επιχείρηση – Τέσσερις συλλήψεις
Εξάρχεια: Σε τέσσερις συλλήψεις σε νέα αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο στα Εξάρχεια που τελούσε υπό κατάληψη, προχώρησαν σήμερα οι Αρχές.

Εξάρχεια: Τέσσερα άτομα, τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά την διάρκεια νέας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Τοσίτσα, στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι τέσσερις που εντοπίστηκαν στο κτίριο έχουν απασχολήσει την αστυνομία για ναρκωτικά.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση το κτίριο σφραγίστηκε.

“Μέχρι το τέλος Μαρτίου τα Εξάρχεια θα έχουν καθαρίσει”, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Αποτυπώματα» με τον Παύλο Τσίμα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός έστειλε μηνύματα μεταξύ άλλων για τους αλλοδαπούς που παρανομούν και για το άντρο των Εξαρχείων.

Για τους αλλοδαπούς που παρανομούν ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «διάλεξαν λάθος χώρα και τόπο για να εγκληματούν» και συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν από την χώρα» και μέχρι τότε «δεν πρόκειται ποτέ να αφεθούν ελεύθεροι, για λόγους προστασίας της κοινωνίας» ενώ υπογράμμισε ότι «δέσμευση του και της κυβέρνησης, στους κατοίκους της Αθήνας και της Ελλάδας, είναι το έγκλημα αυτού του είδους θα εκλείψει από τη χώρα».

Όσο για τα Εξάρχεια ανέφερε ότι εδώ και 4-5 μήνες η αστυνομία είναι εκεί γι’ αυτό δεν υπάρχουν καψίματα από τους «μπαχαλάκηδες» και κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται καλύτερη στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είπε στα Εξάρχεια τα προβλήματα ήταν δύο: Η ανομία με τις καταλήψεις και η εγκληματικότητα από τους αλλοδαπούς κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές. Έφυγαν τα ΜΑΤ καθώς μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο με βάση το οποίο εκτιμάται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η γειτονιά «θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στον δήμο».

Για τις καταλήψεις ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «το τελεσίγραφο που είχε στείλει λειτούργησε» καθώς πολλοί συνεννοούνται με ιδιοκτήτες των κτιρίων για κάποια μορφή μίσθωσης ενώ «πολλές καταλήψεις αυτοεγκαταλείπονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments