Διεθνή

Κορονοϊος Τουρκία: Κλείνει τη συνοριακή διάβαση με το Ιράν

Κορονοϊος Τουρκία: Κλείνει τη συνοριακή διάβαση με το Ιράν
Κορονοϊος Τουρκία: Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας.

Κορονοϊος Τουρκία: Η Τουρκία κλείνει την συνοριακή διάβασή της με το Ιράν, ως ένα μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό όπως δήλωσε σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

Όλες οι οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γραμμές προς το Ιράν θα κλείσουν σήμερα στις 17.00 το απόγευμα, ενώ οι πτήσεις από το Ιράν έχουν ανασταλεί, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους. Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Ιράν ανέφερε ότι ο δήμαρχος της περιοχής 13 στην Τεχεράνη, Μορτέτσα Ραχμαντζάντε, νοσηλεύεται με συμπτώματα κορονοϊού. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέρχεται σε 18. Από το σύνολο των κρουσμάτων επτά βρίσκονται στην πόλη Κομ, όπου και καταγράφηκε το πρώτο σύμπτωμα στη χώρα, ενώ τέσσερις ασθενείς βρίσκονται στην Τεχεράνη και δύο στην επαρχία Γκίλαν.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι ο κορονοϊός είναι πιθανό να εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις καθώς αρκετοί άνθρωποι από την Κομ έχουν ταξιδέψει σε άλλες πόλεις όπως η Τεχεράνη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, συνολικά 2.345 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα, ενώ 76.288 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, καταγράφηκε στην Ιταλία ο πρώτος θάνατος Ευρωπαίου πολίτη από τον κορονοϊό. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 78 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν κοντά στην πόλη της Πάντοβα, με την 67χρονη σύζυγο του να νοσηλεύεται επίσης, με συμπτώματα πυρετού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments