Διεθνή

Σεισμός τώρα στην Τουρκία

Σεισμός τώρα στην Τουρκία
Σεισμική δόνηση ταρακούνησε και πάλι τη γειτονική Τουρκία με το επίκεντρο να σημειώνεται στα σύνορα με το Ιράν.

Νέα δόνηση στη Τουρκία έρχεται να προκαλέσει ξανά ανησυχία στους κατοίκους της γειτονικής χώρας. Δεν έχουν τέλος οι σεισμικές δονήσεις στη Τουρκία με τελευταία χρονικά να πραγματοποιείται πριν από λίγο κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) η δόνηση υπολογίζεται 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να πραγματοποιείται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράν.

Οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν με συνέπεια το φαινόμενο, με τη σεισμική ακολουθία να δίνει συνεχώς μεγάλους σεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο σημερινός σεισμός μάλιστα ήταν αρκετά ισχυρός, καθώς εκτός από το μεγάλο μέγεθος ήταν και το εστιακό βάθος, το οποίο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ήταν μόλις στα πέντε χιλιόμετρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε νωρίς το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πέντε άτομα που φέρουν τραύματα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Θυμίζουμε πως χθες αργά το βράδυ είχε πραγματοποιηθεί ακόμη ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments