Ελλάδα

Κορωνοϊός Ιταλία: “Οδύσσεια” η επιστροφή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη λόγω απεργίας

Κορωνοϊός Ιταλία: “Οδύσσεια” η επιστροφή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη λόγω απεργίας
Κορωνοϊός Ιταλία: Εγκλωβισμένοι στην Ιταλία παραμένουν οι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη

Εγκλωβισμένοι στην Ιταλία… υπό τον φόβο του κορωνοϊού, παραμένουν μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της προγραμματισμένης απεργίας που έχουν κηρύξει οι ιταλικές αερομεταφορές.

Συγκεκριμένα, τρόπο να γυρίσουν την Τρίτη από την Ιταλία, αναζητούν μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της αυριανής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη γειτονική χώρα. Η πτήση τους από τη Ρώμη, που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τρίτης, έχει ακυρωθεί.

Οι γονείς των μαθητών του 4ο Λυκείου Καλαμαριάς κλήθηκαν σε σύσκεψη για να αποφασίσουν εάν τα παιδιά θα επιστρέψουν με πλοίο ή θα αναζητήσουν άλλον τρόπο επιστροφής. «Το πρακτορείο που έχει αναλάβει την εκδρομή μας πρότεινε τα παιδιά να ταξιδέψουν αεροπορικά στο Μπάρι και να επιβιβαστούν σε πλοίο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα», δηλώνει μητέρα μαθητή στο makthes.gr. Ωστόσο, πολλοί γονείς, λόγω του κορωνοϊού, δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να ταξιδέψουν με πλοίο, αλλά ούτε να παραμείνουν στην Ιταλία περισσότερες ημέρες. «Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας βοηθήσει και να συνδράμει ώστε να πραγματοποιηθεί ειδική πτήση για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπληρώνει η ίδια μητέρα.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δηλώνει ότι «μελετάμε το θέμα και οι λύσεις θα βρεθούν άμεσα. Τα παιδιά θα γυρίσουν αύριο, όπως είναι προγραμματισμένο».

Σημειώνεται ότι εκτός από τους μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμαριάς, υπάρχουν ακόμα τρεις σχολικές εκδρομές μαθητών της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ιταλία. Οι υπόλοιποι μαθητές είναι προγραμματισμένο να γυρίσουν στις 28 Φεβρουαρίου και στις 2 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments