Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Και πέμπτος νεκρός στη γειτονική χώρα

Κορωνοϊός Ιταλία: Και πέμπτος νεκρός στη γειτονική χώρα
Κορωνοϊός Ιταλία: Πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Κορωνοϊός Ιταλία: Ακόμη ένα άτομο που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό έχασε τη ζωή του στην Ιταλία αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στη γειτονική χώρα στους πέντε. Στα 219 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση των ιταλικών αρχών. Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, είχε ανακοινωθεί ο τέταρτος θάνατος από τον φονικό ιό στη γείτονα χώρα.

Το τέταρτο θύμα είναι ένας 84χρονος από το Μπέγκαμο, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη Rai.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 219. Απ’ αυτά, τα 167 έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία, 27 στο Βενέτο, 18 στην Εμίλια Ρομάνια, 4 στο Πιεμόντε και 3 στο Λάτσιο. Ακόμη δύο ύποπτα περιστατικά εξετάζονται στη Νάπολη. «Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται», σημείωσε τοπικός αξιωματούχος ο οποίος τόνισε πως πλέον «πρέπει να περιμένουν να δούμε τα αποτελέσματα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν την Κυριακή. Κανείς δεν περίμενε να ήταν τόσο επιθετική η εξάπλωση του ιού». Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους πολίτες, που από χθες συρρέουν στα σούπερ-μάρκετ για να πάρουν τις απαραίτητες προμήθειες, πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επί αυτού του ζητήματος και ζήτησε να συνεχιστεί ως συνήθως η ζωή.

Διαψεύδει η κυβέρνηση του Ιράν ότι 50 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό:

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τεχεράνης δεσμεύτηκε σήμερα για διαφάνεια όσον αφορά την επιδημία του νέου κορωνοϊού που πλήττει το Ιράν, ιδιαίτερα σχετικά με τα στοιχεία για τους νεκρούς και τους προσβληθέντες από τον Covid-19. “Δεσμευόμαστε να είμαστε διαφανείς όσον αφορά την δημοσίευση των στοιχείων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπιί, μετά την καταγγελία ενός βουλευτή της πόλης Κομ, στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, ότι οι αρχές “δεν λένε την αλήθεια” για το μέγεθος της επιδημίας στην πόλη του.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ilna, το οποίο πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές, μετέδωσε ότι ο βουλευτής Φαραχανί μίλησε για “50 νεκρούς” μόνον στην πόλη αυτή, την ώρα που ο επίσημος απολογισμός της Τεχεράνης για τους νεκρούς ανέρχεται σε 12 σε όλη τη χώρα. “Τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν δημοσιεύσει αυτόν τον αριθμό, αλλά εμείς προτιμάμε να μην λογοκρίνουμε τις δηλώσεις όσον αφορά τον κορωνοϊό γιατί κινδυνεύει η ζωή του λαού”, δήλωσε στο AFP η Φατεμέχ Μαντιανί, αρχισυντάκτρια του πρακτορείου Ilna.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments