Διεθνή

Κορωνοϊός: Ιταλός δερματολόγος νόσησε από τον ιό – Συμμετείχε σε συνέδριο στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ιταλός δερματολόγος νόσησε από τον ιό – Συμμετείχε σε συνέδριο στην Ελλάδα
Κορωνοϊός: O Ιταλός γιατρός επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν από 20 μέρες για συνέδριο δερματολογίας

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει όσα αποκάλυψε η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Realfm 97,8, επεσήμανε ότι ένας Ιταλός γιατρός επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν από 20 μέρες για συνέδριο δερματολογίας. Στη συνέχεια μετέβη στη Γερμανία και επέστρεψε στη χώρα του, όπου εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως είπε η κ. Ζαφειροπούλου, «ο γιατρός παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή, στο νοσοκομείο λοιμώξεων, έγινε το τεστ και παρουσίασε θετικότητα στον ιό. Η κατάστασή του είναι πάρα πολύ καλή, αντιμετωπίζεται η θεραπευτική αγωγή ως πνευμονία. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλες τις εξετάσεις σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του».

Τρόμος στην Ιταλία…

«Εύχομαι η πατρίδα μου να μην αντιμετωπίσει το δράμα που ζούμε. Το Μιλάνο ζει μία κατάσταση semi normal. Έχουμε κλείσει προληπτικά σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία, το Duomo, η Σκάλα του Μιλάνο, οτιδήποτε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Μετά τις 6:00 το απόγευμα δεν έχουμε pub, δεν έχουμε μπαρ, κινηματογράφους αλλά είναι ανοικτά οι ταβέρνες, τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια», πρόσθεσε.

Τον τρόμο “σπέρνει” ο κορωνοϊός στην Ιταλία, όπου οι Αρχές στη χώρα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, καθώς έχουν ξεπεράσει τα 200, όπως και ο αριθμός των νεκρών.

Σύμφωνα με το Reuters, ακόμη ένα άτομο που είχε μολυνθεί από τον ιό, πέθανε στη Βόρεια Ιταλία ενώ και ένας άνδρας 85 ετών υπέκυψε το πρωί στο Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας. Παράλληλα, άλλος ένας άνθρωπος πέθανε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι. Σύμφωνα με το RAI, o ασθενής ήταν καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments