Διεθνή

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης σε πραγματικό χρόνο

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης σε πραγματικό χρόνο
Κορωνοϊός: Μέχρι και αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί 79.524 περιπτώσεις παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.626.

Κορωνοϊός: Το Johns Hopkins University προχώρησε στη δημιουργία ενός χάρτη ο οποίος σχεδόν σε πραγματικό χρόνο καταγράφει σε όλο τον πλανήτη την πορεία και την εξάπλωση του ιού, την ίδια στιγμή που ο κορωνοϊός κάνει αισθητή την παρουσία του και την Ευρώπη και την Ιταλία να καταγράφει ήδη έξι νεκρούς.

Τα στοιχεία που εμφανίζονται στον χάρτη αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς. Σήμερα και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί 79.524 περιπτώσεις παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.626. Επιπλέον από τα συνολικά κρούσματα έχουν θεραπευτεί τα 25.160.

Για να δείτε όλα τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο πατήστε ΕΔΩ

Την ίδια ώρα στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμός

Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία, που σύμφωνα με το RAI καταγράφηκε και έβδομος θάνατος στη γειτονική χώρα από την επιδημία του νέου κορωνοϊού και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με την ανησυχία τόσο στην Ιταλία όσο και παγκοσμίως να εντείνεται ακόμη περισσότερο. Ο έβδομος νεκρός είναι ένας άνδρας 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος, ένας ηλικιωμένος καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, με τα κρούσματα να ανέρχονται πλέον στα 230, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση των ιταλικών αρχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments