Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Δυτικά της χώρας – Αισθητός στο Βόρειο Αιγαίο

Σεισμός στην Τουρκία: Δυτικά της χώρας – Αισθητός στο Βόρειο Αιγαίο
Σεισμός στην Τουρκία: Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στην Τουρκία.

Σεισμός στην Τουρκία: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 05:43 τοπική ώρα (04:43 ώρα Ελλάδος), τη δυτική Τουρκία. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το EMSC, ενώ το επίκεντρό του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ακχισάρ, στα δυτικά της χώρας.

Η προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κατέγραψε το σεισμό στα 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα, και επίκεντρο τα 117 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη της Μυτιλήνης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετά νησιά του βορείου Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, στο ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά έξι σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Η μεγαλύτερη δόνηση ήταν αυτή που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Επίσης έχουν σημειωθεί και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.

Νωρίτερα, οι Τούρκοι είχαν “χτυπηθεί” στα σύνορα με το Ιράν από ισχυρό σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ, τον οποίο ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί. Από τον συγκεκριμένο σεισμό έννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ τραυματίστηκαν και δεκάδες άνθρωποι σε χωριά και πόλεις τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στο Ιράν. Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 37 Τούρκοι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments