Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, στα σύνορα με το Ιράν

Σεισμός στην Τουρκία: Μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, στα σύνορα με το Ιράν
Σεισμός στην Τουρκία: Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα με το επίκεντρο να εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σαλμάς του Ιράν. 

Σεισμός στην Τουρκία: Σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ καταγράφηκε πριν από λίγη ώρα, στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σαλμάς του Ιράν. Ειδικότερα, συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουάριου 2020 οι μετασεισμικές δονήσεις στον απόηχο του σεισμού των 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν, που είχε τραγικό απολογισμό εννέα νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά, και τουλάχιστον 37 τραυματίες.

Επιπλέον μια νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε τις πρωινές ώρες μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 05:43 τοπική ώρα (04:43 ώρα Ελλάδος), στη δυτική Τουρκία. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το EMSC, ενώ το επίκεντρό του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ακχισάρ, στα δυτικά της χώρας. Σημειώνεται πως ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετά νησιά του βορείου Αιγαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments