Διεθνή

Συρία – Ιντλίμπ: Ο τουρκικός στρατός μπήκε στην επαρχία

Συρία – Ιντλίμπ: Ο τουρκικός στρατός μπήκε στην επαρχία
Συρία - Ιντλίμπ: Για επέλαση του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας κάνουν λόγο τα Μέσα της γειτονικής χώρας.

Συρία – Ιντλίμπ: Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν αυτήν την ώρα πως ο στρατός της χώρας τους μπήκε στην Ιντλίμπ με κονβόι 50 οχημάτων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη ώστε να δημιουργήσουν μία ασφαλή ζώνη για τους αμάχους. Μερικές ημέρες πριν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ανακοινώσει ότι θέμα ημερών η είσοδος στην συριακή πόλη.

Σημειώνεται, πως οι εξελίξεις έρχονται μετά τις ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα στον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποφασιστικότητά μας για την Ιντλίμπ. Το ανέφερα επίσης στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Εμανουέλ Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τους Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ και θα μιλήσουμε γι΄αυτό εκ νέου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας το Σάββατο. Έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στη συριακή επαρχία και ζήτησαν τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Επίσης, υπενθυμίζεται, πως ένας στρατιώτης του τουρκικού στρατού σκοτώθηκε στην περιοχή το Σαββατοκύριακο, μετά από βομβαρδισμό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Αυτός ήταν ο 16ος στρατιώτης από την Τουρκία που σκοτώθηκε μέσα στον Φεβρουάριο. Επρόκειτο για έναν στρατιώτη, που ήταν μηχανικός αρμάτων μάχης. Η Τουρκία έχει προχωρήσει στην αποστολή χιλιάδων στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, νοτίως των συνόρων της με την Συρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική επιχείρηση ανακατάληψης εδαφών που πραγματοποιούν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, στις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετά από εννέα χρόνια πολεμικής διαμάχης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments