Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Φλοράνς Παρλί: Συνάντηση στο Μαξίμου με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας

Κυριάκος Μητσοτάκης – Φλοράνς Παρλί: Συνάντηση στο Μαξίμου με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας
Κυριάκος Μητσοτάκης - Φλοράνς Παρλί: Με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης – Φλοράνς Παρλί: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Με την κ. Παρλί ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και ο προϊστάμενος του γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος. Την Γαλλίδα υπουργό Αμυνας υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός της, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πριν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Φλοράνς Παρλί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

H Γαλλίδα υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή της νωρίτερα ανέφερε πως η Γαλλία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα στις εντάσεις που υπάρχουν με την Τουρκία στο Αιγαίο, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα καταδίκασε το μνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης. «Ταξιδεύω στην Αθήνα για να συζητήσω με τον κ. Παναγιωτόπουλο αυτή την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και να ετοιμάσουμε τις λεπτομέρειες της, σύμφωνα με τον στόχο που μας έχει δοθεί να την έχουμε συνάψουμε μέχρι τον επόμενο Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα, τονίζοντας πως οι δύο χώρες πορεύονται προς την ενίσχυση της αμυντικής τους συνεργασίας.

«Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Παρίσι, η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα του σεβασμού της κυριαρχίας τους στις θαλάσσιες ζώνες τους και καταδικάζει μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους της Τουρκίας αυτών των θεμελιωδών κανόνων» ανέφερε και καταδίκασε το μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, τονίζοντας πως δεν έχει καμία νομική αξία και δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments