Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Δύο νεκροί στρατιώτες μας στη Λιβύη”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Δύο νεκροί στρατιώτες μας στη Λιβύη”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω δηλώσεων του τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών κατά τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα έχει αναπτύξει στρατιωτικούς για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο είχε παραδεχθεί πως στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη, χωρίς όμως να διευκρινίσει πόσοι.

«Είχαμε δύο μάρτυρες εκεί πέρα, στη Λιβύη», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν διευκρίνισε πότε ούτε από ποιόν σκοτώθηκαν οι στρατιώτες αυτοί.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συμφωνία για την πραγματοποίηση της προτεινόμενης συνάντησης κορυφής στις 5 Μαρτίου με τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τη σύγκρουση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όμως μπορεί να συναντηθεί την ημερομηνία αυτή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν δήλωσε πως μια ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στην Τουρκία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιντλίμπ της Συρίας, πρόκειται να προχωρήσουν η Ρωσία και η Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια νέα σειρά διαβουλεύσεων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια συμφωνία για το πώς θα πετύχουμε, ώστε να υπάρξει πραγματικά μια ζώνη αποκλιμάκωσης και να μην επιχειρούν εκεί οι τρομοκράτες» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «κανένας και ποτέ δεν συμφώνησε στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, ότι δεν θα δίδονται στους τρομοκράτες απαντητικά πλήγματα, σε περίπτωση που θα επιχειρήσουν να δράσουν όπως άρχισαν να δρουν», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments