Video

Katherine Johnson “Hidden Figures”: Ποια είναι η μαθηματικός της NASA που απεικονίστηκε στην ταινία

Katherine Johnson “Hidden Figures”: Ποια είναι η μαθηματικός της NASA που απεικονίστηκε στην ταινία
Katherine Johnson "Hidden Figures": "Ήταν μία Αμερικανίδα ήρωας και η πρωτοποριακή κληρονομιά της δεν θα ξεχαστεί ποτέ", δήλωσε σε ανακοίνωσή της η NASA.

Katherine Johnson “Hidden Figures”: Πρωτοπόρος μαθηματικός της NASA, μια σπουδαία γυναίκα το έργο της οποίας ενέπνευσε την ιστορία πίσω από την ταινία του 2016 “Hidden Figures”, πέθανε στην ηλικία των 101. Αξίζει να αναφερθεί πως στην ταινία της δόθηκε έμφαση ως μία από τις τρεις υπέρλαμπρες Αφροαμερικανίδες οι οποίες βοήθησαν σε μερικά από τις μεγαλύτερα εγχειρήματα της NASA. Ειδικότερα, στις 24 Φεβρουαρίου ο διαχειριστής της NASA James Bridenstine ανακοίνωσε ότι “Η οικογένεια της NASA θλίβεται στο άκουσμα των νέων ότι η Katherine Johnson πέθανε αυτό το πρωί στα 101 της χρόνια. Ήταν μία Αμερικανίδα ήρωας και η πρωτοποριακή κληρονομιά της δεν θα ξεχαστεί ποτέ”.

Η Johnson βοήθησε τη χώρα μας να διευρύνει τα όρια του διαστήματος, ενώ ταυτόχρονα έκανε μεγάλα βήματα τα οποία επίσης άνοιξαν τις πόρτες για γυναίκες και έγχρωμα άτομα στην παγκόσμια επιδίωξη του ανθρώπου να εξερευνήσει το διάστημα”, συνέχισε ο Bridenstine. “Η αφοσίωση και η επιδεξιότητά της ως μαθηματικός βοήθησαν στο να βρεθούν άνθρωποι στη σελήνη και πριν από αυτό, κατέστησαν εφικτό για τους αστροναύτες μας να κάνουν τα πρώτα βήματα στο διάστημα τα οποία τώρα ακολουθούμε σε ένα ταξίδι στον Άρη.”

Η Johnson γεννήθηκε στο White Sulphur Springs της West Virginia, το 1918 ενώ οι μαθηματικές της ικανότητες ήταν φανερές ήδη από μικρή ηλικία. Σύμφωνα με την βιογραφία της στη NASA, επιλέχθηκε συγκεκριμένα για να είναι μία από τρεις αφροαμερικανούς φοιτητές, οι οποίοι θα ενσωματώνονταν στις ανώτερες σχολές της West Virginia. Η NASA προσέλαβε την Johnson το 1953. Χρησιμοποίησε το ταλέντο της για να αναλύσει την τροχιά της αποστολής του Alan Shepard, με το Freedom 7, την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της Αμερικής, το 1961. Κατέληξε να επαληθεύει τους τελικούς υπολογισμούς για την πτήση του John Glenn γύρω από τη Γη το 1962.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments