Ελλάδα

Με αυτή τη δίαιτα μπορείς να χάσεις κιλά με τον πιο εύκολο τρόπο

Με αυτή τη δίαιτα μπορείς να χάσεις κιλά με τον πιο εύκολο τρόπο
Η Μακροθρεπτική Δίαιτα υπόσχεται κάτι διαφορετικό από όλες τις άλλες δίαιτες, χάρη στην ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών σε κάθε γεύμα.

Πόσες φορές τα αποτελέσματα της δίαιτας, μας έχουν απογοητεύσει, πόσες υποσχόμενες δίαιτες έχουμε κάνει δίχως αποτέλεσμα με τόσο κόπο και θυσίες και στο τέλος αυτό που μας μένει είναι η πείνα…Και όμως  οι επιστήμονες μας συστήνουν πλέον ένα διατροφικό πλάνο για απώλεια βάρους, σύμφωνα με το οποίο μπορείς να τρως ό,τι σου αρέσει, αρκεί να τεθεί ένα συγκεκριμένο όριο θερμίδων και να διατηρείται μια καλή ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών σε κάθε γεύμα.

Αυτό το επιστημονικά τεκμηριωμένο και ασφαλές σχέδιο, ονομάζεται σύμφωνα με το Esquire, Macro Diet (Μακροθρεπτική Δίαιτα) και ένας ειδικός εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά στο κάθε σώμα με ένα και μόνο στόχο: Γρήγορο αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις. Σημειώνεται δε πως εάν τηρηθούν οι αρχικές εντολές της Macro Diet το μόνο που μένει είναι  η σωστή καταμέτρηση ποσοστών πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λίπους ανά πιάτο”, σημειώνει ο Schoenfeld.

Πώς θα οργανώσεις το κάθε γεύμα

  • Βήμα 1: Μάθε το ενεργειακό σου ισοζύγιο. “Είναι το υπόλοιπο της αφαίρεσης μεταξύ των θερμίδων που προσλαμβάνεις και καις κάθε μέρα”, λέει ο Schoenfeld. Γι’ αυτό το σκοπό μάλιστα το αμερικανικό Εθνικό Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει έναν online υπολογιστή θερμίδων.
  • Βήμα 2: Με αυτά τα στοιχεία στα χέρια σου, ακολουθείς και το αντίστοιχο πλάνο μείωσης θερμίδων από τις τροφές σου. “Για να χάσεις κιλά, ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνεις πρέπει να είναι 10 έως 15% χαμηλότερα αυτές που καις κάθε μέρα”, τονίζει ο Schoenfeld.
  • Βήμα 3: Αμέσως μετά, οφείλεις να υπολογίσεις πόσες από τις καθημερινές θερμίδες θα πρέπει να προέρχονται από λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Ο γενικός κανόνας για άντρες με σωματότυπο, διατροφικές συνήθειες και σωματική δραστηριότητα μέσου όρου, λέει ότι οι αναλογίες είναι 40% πρωτεΐνη, 40% υδατάνθρακες και 20% λίπος. Αλλά ο Schoenfeld λέει: “Δεν υπάρχει μέσος όρος στην πρακτική και αποτελεσματική προσέγγιση της Macro Diet. Μερικά άτομα εμφανίζουν καλά αποτελέσματα σε λιγότερα ή περισσότερα ποσοστά υδατανθράκων ή λίπους, ενώ κάποιοι άλλα, αδυνατίζουν γρηγορότερα με αύξηση της πρωτεΐνης. Όλα εξαρτώνται από τις συνήθειες και τις γεύσεις που αγαπάς”, αναφέρει  ο Schoenfeld.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments