Πολιτική

Κώστας Μουτζούρης – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα άκρα οι σχέσεις τους μετά τη χειρονομία του περιφερειάρχη

Κώστας Μουτζούρης – Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα άκρα οι σχέσεις τους μετά τη χειρονομία του περιφερειάρχη
Κώστας Μουτζούρης - Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η χειρονομία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Ανοικτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτηση του.

Κώστας Μουτζούρης – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που καταγράφει συνομιλία του Κώστα Μουτζούρη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών στελεχών και έθεσε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εκτός της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις αντιδράσεις στα νησιά σχετικά με το μεταναστευτικό. Το βίντεο καταγράφει τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες ο κ. Μουτζούρης με τον κ. Γεραπετρίτη, κατά την οποία ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων: «Διαβάζω στα site ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον Μουτζούρη. Κι εγώ μπορώ να σου πω “να κι αν είναι θυμωμένος” και τι έγινε. Με κάλεσε αύριο, εγώ δεν έρχομαι αύριο. Τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή; Ας με κλείσει», χειρονομώντας ταυτόχρονα.

Μετά τη κυκλοφορία του βίντεο, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαία συμπεριφορά και έθεσαν ουσιαστικά τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εκτός της συνάντησης των αυτοδιοικητικών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης για μερική απόσυρση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στα νησιά.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του και τόνισε «καμία συζήτηση μαζί του. Η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη». Είπε ακόμα ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου. Ερωτηθείς, αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου, καθώς η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών για τα κλειστά κέντρα συνιστά μία ακόμη ευκαιρία για ανακωχή ολίγων ημερών, έως ότου ξεκινήσουν τα έργα για τη δεύτερη φάση. Σε αυτή την συνάντηση είχε κληθεί και ο κ. Μουτζούρης αλλά μετά την χθεσινή του εμφάνιση η πρόσκληση ανακλήθηκε από την κυβέρνηση.

Αμετανόητος ο περιφερειάρχης: “Δεν ζητώ συγγνώμη για ιδιωτική συνομιλία”

Δεν φαίνεται να μετανιώνει ο κ. Μουτζούρης για την πράξη του. «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και πρόσθεσε: «Κατ’ ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου». Όπως είπε, η στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων». Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments