Ελλάδα

Καστανιές πρόσφυγες: Δραματικές στιγμές στα σύνορα με την Τουρκία [pics&vid]

Καστανιές πρόσφυγες: Δραματικές στιγμές στα σύνορα με την Τουρκία [pics&vid]
Καστανιές πρόσφυγες: Τι και αν έπεσε η νύχτα, εκατοντάδες πρόσφυγες παραμένουν στην τουρκική πλευρά των συνόρων στις Καστανιές Έβρου - Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες.

Καστανιές πρόσφυγες: Φωτιές για να ζεσταθούν έχουν ανάψει κάποιοι άνθρωποι, ενώ οικογένειες με παιδιά παραμένουν συνωστισμένες. Οι εικόνες σοκάρουν και κάνουν το γύρο της Ευρώπης, η οποία μέχρι στιγμής… “ούτε φωνή, ούτε ακρόαση”.

Εντάσεις με χημικά το πρωί

Δεν έλειψαν οι εντάσεις το πρωί, όταν κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα και δέχθηκαν χημικά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα έστειλε μήνυμα προς όλους ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί την παραβίαση των συνόρων της. Η Ελλάδα από τα ξημερώματα δεν έκλεισε, αλλά σφράγισε τα σύνορά της στον Έβρο. ΕΛ. ΑΣ. και στρατός σφράγισαν τα σύνορα και ουσιαστικά απέτρεψαν την είσοδο 300 μεταναστών, οι οποίοι έφτασαν στην απέναντι πλευρά του Έβρου από την Αδριανούπολη.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα με μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών να φτάνουν από κάθε γωνιά της Τουρκίας, έχει αποφασιστεί και ανοιγοκλείνει το τελωνείο στις Καστανιές τους Έβρου. Αυτό όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές σημαίνει ότι τα σύνορα σε καμία περίπτωση δεν είναι κλειστά αλλά ότι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσπαθήσουν να περάσουν παράνομα πρόσφυγες την τουρκική πλευρά, το τελωνείο κλείνει για λίγο και μετά συνεχίζει την λειτουργία του.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ευρώπη για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει

Σε ενημέρωση ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της, προχώρησε ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, μίλησε απόψε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments