Ελλάδα

Κορωνοϊός κολλέγιο Ψυχικού: Εντείνεται η αγωνία για τους 100 μαθητές που βρίσκονται στο Λονδίνο

Κορωνοϊός κολλέγιο Ψυχικού: Εντείνεται η αγωνία για τους 100 μαθητές που βρίσκονται στο Λονδίνο
Κορωνοϊός κολλέγιο Ψυχικού: Οι μαθητές βρίσκονται απομονωμένοι στα δωμάτια τους σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, ενώ εξετάζονται σχολαστικά από γιατρούς.

Κορωνοϊός κολλέγιο Ψυχικού: Έπειτα από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, αυτό της 4οχρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, συναγερμός έχει σημάνει στο Κολλέγιο Ψυχικού όταν έγινε γνωστό πως μαζί με τη 40χρονη γυναίκα είχε ταξιδέψει και η κόρη της στο Μιλάνο. Ειδικότερα, η 40χρονη  ταξίδεψε με την κόρη της στην Ιταλία όπου μετέβησαν για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο, ενώ επέστρεψαν το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα για να ταξιδέψει ξανά η κόρη της μαζί με τους συμμαθητές της στο Λονδίνο, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία για την υγεία των 100 μαθητών που βρίσκονται στο Λονδίνο.

«Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή» λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναστάτωση, ενώ οι μαθητές ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτια τους και να παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθουν γιατροί να τους εξετάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτια τους. Σύμφωνα με το protothema.gr οι 100 μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν σήμερα 28 Φεβρουάριου στην Αθήνα με πτήση της Aegean, όμως αυτό θα γίνει γνωστό τις αμέσως επόμενες ώρες και αφού οι βρετανικές Αρχές  δώσουν το πράσινο φως για να πετάξουν.

Παράλληλα η διοίκηση του Κολλεγίου από την πλευρά της έχει ενημερώσει τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό. Τα δύο παιδιά της γυναίκας είναι μαθητές της Β’ λυκείου (η κόρη) και της Γ’ Γυμνασίου ο γιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments