Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών για μεταναστευτικό και κορωνοϊό

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών για μεταναστευτικό και κορωνοϊό
Κυριάκος Μητσοτάκης - Άνγκελα Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν τηλεφωνικά για την κατάσταση στην Τουρκία και την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και την ραγδαία αύξηση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο.

Την ία ώρα, εκατοντάδες άτομα κατευθύνονται στα σύνορα της Τουρκίας με Ελλάδα και Βουλγαρία. Tο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και το ιδιωτικό NTV μετέδωσαν εικόνες δεκάδων ανθρώπων τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες, να έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και να κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της 27ης Φεβρουαρίου υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments