Ελλάδα

Frontex μεταναστευτικό: Αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα

Frontex μεταναστευτικό: Αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα
Frontex μεταναστευτικό: Κλιμακώνεται η κρίση στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Frontex μεταναστευτικό: Περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με «μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα» από την Τουρκία, αναμένει τις επόμενες ημέρες η Frontex, σύμφωνα με εσωτερική εμπιστευτική έκθεσή της, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Die Welt. Ειδικότερα, στη έκθεση επισημαίνεται ότι ένας λόγος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι και οι ψευδείς πληροφορίες που διακινήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι μπορεί κανείς να περάσει τα σύνορα προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία απευθύνεται στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., «θα είναι δύσκολο να σταματήσει το μαζικό κύμα ανθρώπων οι οποίοι έχουν ήδη ταξιδέψει – για αυτό αναμένεται τις επόμενες ημέρες περαιτέρω αύξηση της πίεσης, ακόμη και εάν οι τουρκικές αρχές ενεργήσουν προκειμένου να αποτρέψουν το πέρασμα των συνόρων». Επιπλέον η  Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοηθείας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments