Ελλάδα

Μεταναστευτικό Frontex: Ο Οργανισμός υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα

Μεταναστευτικό Frontex: Ο Οργανισμός υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα
Μεταναστευτικό Frontex: Τη στήριξη του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης (Frontex) έχει η χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μεταναστευτικό Frontex: Την πλήρη υποστήριξη της Frontex στην Ελλάδα όσον αφορά την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης στα εξωτερικά της σύνορα με την Τουρκία, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα στην έδρα του στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex, ο οργανισμός «υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης στα εξωτερικά της σύνορα με την Τουρκία, με πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Επίσης, αναφέρεται ότι ο οργανισμός εφαρμόζει την ταχεία επέμβαση στα σύνορα που ζήτησε η Ελλάδα και αποφάσισε ο εκτελεστικός διευθυντής. Όπως διευκρινίζεται, τα κράτη μέλη «επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους» να παρέχουν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές συνεισφορές τους σε προσωπικό στην ομάδα ταχείας αντίδρασης και σε τεχνικό εξοπλισμό.

Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει έτοιμο να επεκτείνει περαιτέρω την υποστήριξη της Frontex στην Ελλάδα και σε άλλους επιχειρησιακούς τομείς ή και τύπους βοήθειας στο πλαίσιο της εντολής της, ενώ ζητά από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, αλλά και τον οργανισμό να αξιολογούν συνεχώς τις ανάγκες με βιώσιμο τρόπο.

Σημειώνεται, πως το διοικητικό συμβούλιο της Frontex απαρτίζεται από εκπροσώπους των αρχηγών των συνοριακών αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεσμεύονται από τις διατάξεις του χώρου Σένγκεν, καθώς και από δύο μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σάρλ Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά – Σημαντικό αυτό που κάνετε

Τη στήριξη του στην Ελλάδα τόνισε και ο Σάρλ Μισέλ κατά την σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε ότι είναι σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις «να μην βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες αλλά στο πεδίο και να έχουνε την καλύτερη δυνατή αντίληψη του τι γίνεται στα σύνορα με την Τουρκία». Εξέφρασε τη στήριξη της Ένωσης στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και την φύλαξη των συνόρων με ομάδες ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό που κάνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments