Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μεταναστευτικό: Απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια – Κατηγορεί την Ελλάδα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μεταναστευτικό: Απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια – Κατηγορεί την Ελλάδα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μεταναστευτικό: Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι σκότωσαν δύο μετανάστες που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα με την Τουρκία.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μεταναστευτικό: Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία. «Μιλάμε μαζί τους, μας λένε: “Θα σας στείλουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ”. Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε; (…). Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα που παραχώρησε με τον τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι σκότωσαν δύο μετανάστες που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα με την Τουρκία. «Σήμερα, Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο μετανάστεςτραυμάτισαν άλλον ένα σοβαρά» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκειά του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πριν από λίγη ώρα η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι κατανοεί πως η Τουρκία περιμένει περισσότερα από την Ευρώπη. “Κατανοώ ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν περιμένουν περισσότερα από την Ευρώπη, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του εκφράζουν τώρα αυτή την δυσαρέσκειά τους προς εμάς, την Ένωση, αλλά «την πληρώνουν» οι πρόσφυγες.

Αυτός είναι ο λάθος δρόμος», δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με την Άγκυρα προκειμένου η κατάσταση να διευθετηθεί και ότι το Βερολίνο θα διαθέσει διμερή βοήθεια εφόσον μια συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος της Μέρκελ είχε αναφέρει πως η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη των εταίρων της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments