Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Άδεια τα γήπεδα μέχρι τις 03/04

Κορωνοϊός Ιταλία: Άδεια τα γήπεδα μέχρι τις 03/04
Κορωνοϊός Ιταλία: Το σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν τα αναβληθέντα παιχνίδια της προηγούμενης αγωνιστικής.

Κορωνοϊός Ιταλία: Αργά απόψε (4/3) ανακοινώθηκαν οι επίσημοι κυβερνητικοί κανονισμοί αναφορικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, στην Ιταλία. Σύμφωνα με αυτές, οι αθλητικές εκδηλώσεις «κλείνουν» για το κοινό για έναν μήνα. Το ντέρμπι Γιουβέντους–Ίντερ και οι υπόλοιπες συναντήσεις της τελευταίας αγωνιστικής που είχαν αναβληθεί, στο πλαίσιο της Serie A, θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό:

«Αθλητικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις όλων των σπορ, που διεξάγονται σε κάθε τόπο, τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί, αναβάλλονται. Ωστόσο, σε δήμους διαφορετικούς από εκείνους που απαριθμούνται στο Παράρτημα 1 του διατάγματος του πρωθυπουργού της 1ης Μαρτίου 2020 και σε μεταγενέστερες τροποποιήσεις, επιτρέπεται η διεξαγωγή των προαναφερόμενων εκδηλώσεων και διαγωνισμών, καθώς και των εκπαιδευτικών συναντήσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις με κλειστές πόρτες ή σε εξωτερικούς χώρους χωρίς την παρουσία του κοινού.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι Ομοσπονδίες και οι αθλητικοί σύλλογοι, μέσω του ιατρικού προσωπικού τους, υποχρεούνται να διενεργούν τους κατάλληλους ελέγχους για να περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού COVID-19 μεταξύ αθλητών, τεχνικών, διοικητικών και όλων των συνοδών που συμμετέχουν. Οι βασικές αθλητικές και μηχανοκίνητες δραστηριότητες που εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους ή εντός γυμναστηρίων, πισίνων και αθλητικών κέντρων κάθε είδους επιτρέπονται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είναι δυνατή η συμμόρφωση με τη σύσταση που παρατίθεται στο παράρτημα 1, γράμμα δ)».

Οι διατάξεις του παρόντος διατάγματος ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στην Εφημερίδα της Ιταλικής Δημοκρατίας, με την επιφύλαξη διαφορετικών διατάξεων που περιέχονται στα μεμονωμένα μέτρα, ως τις 3 Απριλίου 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments