Διεθνή

Βουλγαρία εποχική γρίπη: Σε έξαρση ο ιός – Γεμάτα τα νοσοκομεία

Βουλγαρία εποχική γρίπη: Σε έξαρση ο ιός – Γεμάτα τα νοσοκομεία
Βουλγαρία εποχική γρίπη: Ο καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανιχνευθεί κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα.

Βουλγαρία εποχική γρίπη: O επικεφαλής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, ανακοίνωσε πως  παρουσιάζεται έξαρση της εποχικής γρίπης στη χώρα, με αποτέλεσμα όλες οι κλίνες των εξειδικευμένων νοσοκομείων να είναι κατειλημμένες. Ειδικότερα, ο καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανιχνευθεί κρούσμα κορωνοϊού στη Βουλγαρία την ώρα που τα κρούσματα εξαπλώνονται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας παράλληλα πως οι αρμόδιες αρχές της χώρας παραμένουν σε ετοιμότητα και για τυχόν κρούσμα του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως οι διοικητές των περιφερειακών νοσοκομείων θα πρέπει να υποβάλουν έκθεση στο υπουργείο Υγείας της χώρας, σχετικά με τους πρόσθετους πόρους, που θα χρειαστούν σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωναϊού. Επιπλέον η αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων ως μέτρο για τον περιορισμό της επιδημίας της γρίπης βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των περιφερειακών διευθυντών της υγειονομικής επιθεώρησης μαζί με τις τοπικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments