Ελλάδα

Δήμοι για κορωνοϊό: Πως “αντέδρασε” η τοπική αυτοδιοίκηση στον ιό

Δήμοι για κορωνοϊό: Πως “αντέδρασε” η τοπική αυτοδιοίκηση στον ιό
Δήμοι για κορωνοϊό: Τα μέτρα που πάρθηκαν από τους δήμους για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού από τη στιγμή που εμφανίστηκε στη χώρα μας.

Δήμοι για κορωνοϊό: Μετά και την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας και τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα οι δήμοι της χωράς προχώρησαν σε ενέργειες για την πρόληψη μέτρων κατά του ιού και διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα εκδόθηκαν οδηγίες πρόληψης από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αλλά και το τι πρέπει να κάνει ο καθένας πολίτης ξεχωριστά σε περίπτωση που εμφανίσει κάποια ύποπτα συμπτώματα.

Όλοι οι δήμαρχοι της Αττικής συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή και φορέων της πόλης (υπεύθυνους Ιατρικών Κέντρων, διευθυντές σχολείων, εκπροσώπους συλλόγων γονέων κ.α.), όπου τέθηκαν οι διάφοροι παράμετροι και πάρθηκαν ανάλογα με την περίσταση, οι σχετικές αποφάσεις. Πολλοί δήμοι συγκάλεσαν την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως η Καισαριανή, οι Αχαρνές και η Ελευσίνα, η οποία μάλιστα δημιούργησε και ομάδα για τον συντονισμό των αναγκαίων προληπτικών ενεργειών.

Άμεσα ξεκίνησαν οι προληπτικές απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία), των παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών κτιρίων, από εξειδικευμένα συνεργεία και σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες και πιστοποιημένες διαδικασίες.

Παράλληλα σχεδόν όλοι οι δήμοι της Αττικής προχώρησαν και στην αναβολή ή και ματαίωση διαφόρων εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση πλήθους, ενώ εντολή δόθηκε και από τα αρμόδια όργανα για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και των εκδηλώσεων της Καθαρής Δευτέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments