Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Θετικός στον ιό βρέθηκε ο γραμματέας της κεντροαριστεράς

Ιταλία κορωνοϊός: Θετικός στον ιό βρέθηκε ο γραμματέας της κεντροαριστεράς
Ιταλία κορωνοϊός: Βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Ιταλία κορωνοϊός: Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά ότι είναι καλά και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του. Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Σήμερα, εξάλλου, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της “κόκκινης ζώνης” της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως ένας βουλευτής στο Ιράν είναι μεταξύ των ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, στον τραγικό απολογισμό βρίσκεται και το όνομα του συντηρητικού βουλευτή από την Τεχεράνη, Φατεμέχ Ραχμπάρ, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι μεταξύ των 124 νεκρών που έχουν ανακοινωθεί ή πρόκειται για μία νέα προσθήκη.

Το Ιράν είναι μια από τις χώρες εκτός Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Μέχρι χθες Παρασκευή είχαν καταγραφεί στη χώρα 4.747 κρούσματα του ιού. Μάλιστα, οι κρατικοί θεσμοί έχουν πληγεί από τον ιό, καθώς μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκονται ο υφυπουργός Υγείας, Ίρατζ Χαριτσί, κι ένας ακόμη βουλευτής, ο Μαχμούντ Σαντεγκί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments