Διεθνή

McCoy Tyner πέθανε: Ο σπουδαίος πιανίστας έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια

McCoy Tyner πέθανε: Ο σπουδαίος πιανίστας έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια
McCoy Tyner πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος πιανίστας της τζαζ μουσικής σκορπώντας θλίψη στους φαν του.

McCoy Tyner πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος πιανίστας της τζαζ McCoy Tyner σε ηλικία 81 ετών. Ο ίδιος ήταν ο τελευταίος επιζών του θρυλικού κουαρτέτου του John Coltrane, που μεσουράνησε τη δεκαετία του 60.

 Η πορεία και η ζωή του λαμπρού καλλιτέχνη:

Ο Tyner γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια ως το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά, ενώ η μητέρα του τον ενθάρρυνε να σπουδάσει πιάνο. Έτσι ξεκίνησε να σπουδάζει στο πιάνο σε ηλικία 13 ετών και μέσα σε δύο χρόνια η μουσική είχε γίνει το επίκεντρο της ζωής του.

Πολύ γρήγορα έκανε αισθητή την παρουσία του στο jazz circuit το 1960, με τη συμμετοχή του στο Jazztet των Art Farmer και Benny Golson, ηχογραφώντας ένα ιστορικό, σήμερα, άλμπουμ για την εταιρεία Argo. Την ίδια χρονιά ο Tyner εισχώρησε στην μπάντα του John Coltrane, μια απόφαση που όπως φάνηκε μόνο καλό έκανε στον ίδιο αλλά και στην ιστορία της μουσικής.

Όλοι μαζί δημιούργησαν τα άλμπουμ “Africa/Brass” (1961), “Coltrane” (1962), “Ballads” (1963), “Live at Birdland” (1964), “Crescent” (1964), “A Love Supreme” (1965), “The John Coltrane Quartet Plays” (1965).

Από το 1967 έως τα μέσα του ’70, ο πιανίστας χαρίζει στο κοινό του το ένα μουσικό “δώρο” μετά το άλλο.  Άλμπουμ όπως τα “Tender Moments”και “Expansions” είναι αυτά που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά των φαν του. Μετά το 2010, ο ίδιος έκανε ελάχιστες εμφανίσεις, ωστόσο το έργο του θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στις καρδιές του κόσμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments