Διεθνή

Kορωνοϊός Βουλγαρία:Τέσσερα κρούσματα και για τη γείτονα χώρα

Kορωνοϊός Βουλγαρία:Τέσσερα κρούσματα και για τη γείτονα χώρα
Kορωνοϊός Βουλγαρία: Δύο άνδρες από από την Πλέβεν και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό.

Kορωνοϊός Βουλγαρία: Δύο άνδρες από από την βόρεια βουλγαρική πόλη Πλέβεν και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο στην κεντρική Βουλγαρία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωναϊό, ανακοίνωσε ο Τόντορ Κανταρτζίεφ, επικεφαλής του βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων, με το φονικό ιό να “χτυπάει”  και τη γειτονική Βουλγαρία.

Η κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού. Η χώρα αυτή των 7 εκατομμυρίων κατοίκων ελέγχει τη θερμοκρασία όσων διέρχονται από τα αεροδρόμιά της και από τα μεθοριακά σημεία ελέγχου ώστε να προλάβει ενδεχόμενη διάδοση της νόσου. 

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, οι αρχές είχαν κηρύξει τη Βουλγαρία σε κατάσταση επιδημίας για μια άλλη νόσο, τη γρίπη, και είχαν κλείσει τα σχολεία μέχρι τις 11 Μαρτίου. 

Ωστόσο ο κορωνοϊός   γιατί δεν έχει χτυπήσει την Τουρκία;

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής η οποία έχει μηδενικά κρούσματα του κορωνοιού. Μάλιστα τα συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού που έχει λάβει η Τουρκία κυρίως όσον αφορά τους ταξιδιώτες από και προς τις πληττόμενες χώρες, φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά.

Επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, το Ιράν και κυρίως η Κίνα έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν και παράλληλα να μεταφέρουν τον ιό στη χώρα καταγωγής τους. Για αυτό και το υπουργείο Υγείας στην Τουρκία φροντίζει να απολυμάνει συχνά τρένα, μετρό και λεωφορεία. Στον αγώνα κατά του κορωνοϊού η κυβέρνηση Ερντογάν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς Ιράν, Ιταλία και Κίνα και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στα φορτηγά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού έχει λάβει η Τουρκία κυρίως όσον αφορά τους ταξιδιώτες από και προς τις πληττόμενες χώρες

Αποτέλεσμα των έγκαιρων μέτρων είναι η μηδενική καταγραφή κρουσμάτων στη γειτονική χώρα. Ωστόσο η μάχη κατά του ιού δεν σταματάει λεπτό. Οι δήμαρχοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους φροντίζοντας να απολυμαίνουν συχνά όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο δήμαρχος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε ειδικό καθαρισμό όλης της πόλης. .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments