Οικονομία

Κορωνοϊός σαουδαραβικό χρηματιστήριο: Πτώση λόγω του ιού

Κορωνοϊός σαουδαραβικό χρηματιστήριο: Πτώση λόγω του ιού
Κορωνοϊός σαουδαραβικό χρηματιστήριο: Πτώση σημειώθηκε γιατί ΟΠΕΚ και η Ρωσία δεν κατέληξαν σε συμφωνία στο θέμα της πετρελαϊκής παραγωγής.

Κορωνοϊός σαουδαραβικό χρηματιστήριο: Οι αγορές στη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου κατέγραψαν μεγάλη πτώση κατά την επαναλειτουργία τους σήμερα, αφού ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία στο θέμα της πετρελαϊκής παραγωγής.

Το σαουδαραβικό χρηματιστήριο, που ήταν ήδη επηρεασμένο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, σημείωσε πτώση κατά 6,5%, ενώ οι αγορές υποχώρησαν στο Ντουμπαί κατά 8,5%, καθώς και στο Κουβέιτ και το Αμπού Ντάμπι, όπου σημειώνουν πτώση άνω του 7%.

Πτώση και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

 Όσον αφορά, και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρατηρούνται και εκεί πτωτικές τάσεις με την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού να βαθαίνει την κρίση στις αγορές και τον Dow Jones να κλείνει στις 6 Μαρτίου καταγράφοντας απώλειες που ξεπερνούν τις 1000 μονάδες.

Η ισχυρή άνοδος που καταγράφηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης και ωθήθηκε από την νίκη του Τζο Μπάιντεν στην «Σούπερ Τρίτη» εξανεμίστηκε, με τους δείκτες να κατρακυλούν. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 1.054,03 μονάδων (-3,89%) φθάνοντας στις 26.036,83 μονάδες. Ο

δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε κατά 278,37 μονάδες (-3,09%) φθάνοντας στις 8.739,71 μονάδες. Ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε στις 3.023,75 μονάδες με απώλειες 106,37 μονάδων (-3,4%).

Οι αεροπορικές εταιρείες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες μετά την εκτίμηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να κοστίσει στη βιομηχανία αερομεταφορών έως και 113 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments