Άποψη

Αφωνία και μπροστά στη Μέρκελ

Αφωνία και μπροστά στη Μέρκελ
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το μεταναστευτικό και τα "τεχνάσματα" με τα οποία το διαχειρίζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περιορίστηκε σε “οργανωμένη, μαζική, απόπειρα παράνομης εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος ατόμων από το τουρκικό έδαφος”, μπροστά στην γερμανίδα καγκελάριο. Όσο για τον ρόλο της Τουρκίας αυτός υποβαθμίστηκε σε “έμμεση και άμεση εμπλοκή τουρκικών αρχών”. Επιπλέον “οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το χρονικό διάστημα από τώρα έως και την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με εποικοδομητικό τρόπο, αρχής γενομένης από την αποκλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας”.

Κατά το κοινώς λεγόμενο την τσάκισαν την Τουρκία και τον “απομονωμένο” Ερντογάν…

Στο εσωτερικό της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο τους τόνους και έδωσε το έναυσμα για να παιανίζουν τα εμβατήρια του νέου έπους που γράφεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Και δημιούργησε το κλίμα ανοχής για να δρουν ανενόχλητες διάφορες αυτόκλητες ομάδες ακροδεξιών, νεοναζιστών, που διαπράττουν “ηρωισμούς” κυνηγώντας τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. (Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους ένστολους που πράττουν το καθήκον τους και δοκιμάζονται).

Μέσα στο κλίμα παροξυσμού, όποιος τολμήσει να αθρώσει τα αυτονότητα, ότι ο εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ευνομούμενο κράτος που σέβεται το διεθνές δίκαιο, ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν δικαιώματα, ότι οι αυτόκλητες ομάδες προσφέρουν αρνητική υπηρεσία, στιγματίζεται περίπου ότι ρίχνει νερό στο μύλο του αντιπάλου. Και παράλληλα ενοχοποιούνται και τα στοιχειώδη ερωτήματα: αφού είναι τόσο σοβαρή η απειλή γιατί δεν έχει κληθεί καν ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά από τους εταίρους σαφή καταδίκη της Τουρκίας και κυρώσεις;

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, έστω και φορώντας στολή παραλλαγής για τις φωτογραφίες;

Αν δεν συγκαλέσει σύσκεψη και όταν αντιμετωπίζουμε απόπειρα εισβολής και ασύμετρη απειλή πότε θα το κάνει; Και εν τέλει ποιος είναι ο εχθρός είναι η τουρκία ή οι κατατρεγμένοι αυτής της γης; Γνωστή συνταγή της κυβέρνησης. Κάθε φορά που μία κοινωνία νιώθει να απειλείται συσπειρώνεται γύρω από την ηγεσία της, και η κυβέρνηση μεγεθύνει τον κίνδυνο γιατί όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος τόσο μεγαλύτερα και τα πολιτικά οφέλη από την αντιμετώπισή του. Το έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το Μακεδονικό, όταν μιλούσε για επαίσχυντη και μειοδοτική συμφωνία και άφηνε τα κορυφαία στελέχη του να μιλούν για προδοσία.

Καβάλησε το κύμα του εθνικού παροξυσμού και το εξαργύρωσε στην κάλπη. Μόνο που τώρα την ίδια Συμφωνία την “τιμούμε και την τηρούμε”, και αναλαμβάνουμε και πρωτοβουλίες για να ξεμπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Οι μακεδονομάχοι με τις περικεφαλαίες κατάπιαν αμάσητη την Συμφωνία, που πλέον τιμούμε και τηρούμε και μετατράπηκαν σε “προσφυγοφάγοι”. Κάπως έτσι θα γίνει και τώρα, αφού εκμεταλλευτεί το κλίμα του εθνικισμού, η κυβέρνηση θα τιμήσει και θα τηρήσει την αναθεωρημένη συμφωνία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα αφήνει την Ελλάδα με πάνω από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments