Ελλάδα

Έβρος Ώρα μηδέν: Σήμερα κρίνονται όλα – Ανησυχούν οι κάτοικοι

Έβρος Ώρα μηδέν: Σήμερα κρίνονται όλα – Ανησυχούν οι κάτοικοι
Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει τις προηγούμενες μέρες των επεισοδίων στις Καστανιές.

Από εχθές στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχει διαδοθεί φήμη ότι Ελλάδα σήμερα θα ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι γύρω από το τούρκικο φυλάκιο. Αν και όλοι εχθές περίμεναν ακόμα μία μέρα βίαιων επεισοδίων και συγκρούσεων με την Ελληνική Αστυνομία στο ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές, η ημέρα εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά. 

Με ειρηνική συγκέντρωση και κρατώντας ταμπέλες οι οποίες έγραφαν: «Ανοίξτε τα σύνορα» και «Ελευθερία τώρα» περίπου 600 μετανάστες διαδήλωναν μπροστά από τους Έλληνες αστυνομικούς. Προς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία με τα ίδια αιτήματα. Ομολογουμένως εχθές ήταν η πιο ήρεμη μέρα της τελευταίας περιόδου στις Καστανιές.

Παρόλα αυτά, οι ντόπιοι στις Καστανιές και τα γύρω χωριά ανησυχούν ιδιαιτέρως για το πως θα εξελιχθεί η σημερινή ημέρα. Περιμένουν όλοι τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις του Ερτογάν με την ηγεσία της ευρωπαϊκής ένωσης και του Έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την κυρία Μέρκελ. Περίπου στις 13.15 το pagenews.gr θα δώσει ζωντανή εικόνα από τις Καστανιές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments