Ελλάδα

Κορωνοϊός ταξίδια Ελλάδα: Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιταλία

Κορωνοϊός ταξίδια Ελλάδα: Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιταλία
Κορωνοϊός ταξίδια Ελλάδα: Την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη βόρεια Ιταλία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν μέσω της έξαρσης του νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός ταξίδια Ελλάδα: Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 9 Μαρτίου, και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαρτίου. Αφορά δε, όλα τα αεροδρόμια της Ιταλίας, και συγκεκριμένα τις περιοχές Αιμίλια – Ρομάνα, Πιεμόντε, Λομβαρδία και Βένετο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σ’ όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και για όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βόρεια Ιταλία είχε ταξιδέψει το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στην Ελλάδα, η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, οι ιταλικές αρχές έχουν θέσει σε κατάσταση καραντίνας όλη την περιοχή, μία απόφαση που επηρεάζει πάνω από 15 εκατομμύρια κατοίκους της γειτονικής χώρας.

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID-19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία. Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto). Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Ακόμη 11 άτομα προστέθηκαν στη λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 84.

Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρη Τσιόδρα, από τα συνολικά 84 κρούσματα, τα 81 είναι ημεδαποί και τα τρία αλλοδαποί. Παράλληλα, 27 ασθενείς νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ενώ οι υπόλοιποι 57 βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε κατ’ οίκον περιορισμό. Την ίδια ώρα, με σοβαρή πνευμονία εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 66χρονος από την Ηλεία – ένατο κατά σειρά κρούσμα.

Όσον αφορά την προέλευση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα 56 συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την προσκυνηματική ομάδα, η οποία ταξίδεψε στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους. Ωστόσο, για τέσσερα κρούσματα – μέχρι στιγμής – δεν έχει επιβεβαιωθεί το πώς ακριβώς νόσησαν, καθώς δεν υπάρχει ιστορικό έκθεσης. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωσε ο ειδικός επιστήμονας, η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments