Ελλάδα

Βίντεο – Ντοκουμέντο: Ευθείες βολές από Τούρκους στρατιώτες στο Ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές

Βίντεο – Ντοκουμέντο: Ευθείες βολές από Τούρκους στρατιώτες στο Ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές
Είναι το βίντεο το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 18:30, η Ελληνική διοίκηση από το φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου.

Στο βίντεο αυτό παρακολουθούμε όλοι πως ενεργούν οι άνδρες της τουρκικής χωροφυλακής από το φυλάκιο τους εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και καπνογόνα στα σημεία που επιχειρούσαν αποτροπή παράνομης εισόδου από τον φράχτη.Μια προσεκτική ανάλυση καρέ-καρέ του βίντεο αυτού αποκαλύπτει μια λεπτομέρεια η οποία δεν είναι αμέσως αντιληπτή. 

Ειδικότερα, από το τουρκικό φυλάκιο ακούγονται δύο εκρήξεις πυροδότησης και ακολουθούν δύο λάμψεις. Ταυτόχρονα από το Ελληνικό φυλάκιο καταγράφεται με κάμερα όλη η δραστηριότητα των Τούρκων στρατιωτών εναντίον των ΜΑΤ.Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τις εκρήξεις στο τουρκικό φυλάκιο ο άνθρωπος που κρατά την κάμερα στο Ελληνικό φυλάκιο σκύβει απότομα κατεβάζοντας τον φακό της κάμερας του.

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν εκτόξευαν μόνο χημικά και καπνογόνα κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ οι οποίοι επιχειρούν συνεχώς να αποτρέψουν την εισβολή από τον φράχτη στον Έβρο, αλλά επιχειρούν και με ευθείες βολές προς το Ελληνικό στρατιωτικό φυλάκιο το οποίο βρίσκεται αριστερά τους. Ίσως και για να αποτρέψουν την κινηματογράφηση της δραστηριότητας τους από τους Έλληνες φρουρούς του φυλακίου στις Καστανιές.

Το pagenews.gr έδειξε αυτό το στιγμιότυπο σε αξιωματικούς των ΕΔ και της ΕΛΑΣ οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή όλες αυτές τις ημέρες, ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν ή όχι αν το Ελληνικό φυλάκιο δέχεται στοχευμένες και ευθείες βολές από τους Τούρκους στρατιώτες. Υπό τον όρο της ανωνυμίας τους, όλοι απάντησαν καταφατικά, ότι δηλαδή οι ευθείες βολές από το τουρκικό φυλάκιο ήταν καθημερινό φαινόμενο σε όλη την περίοδο των επεισοδίων στις Καστανιές.

Δείτε το

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments