Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Κλείνει η εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Κορωνοϊός Ιταλία: Κλείνει η εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Κορωνοϊός Ιταλία: Λουκέτο μπαίνει στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό εξαιτίας του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Ιταλία: Το Βατικανό κλείνει την Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την πλατεία του Αγίου Πέτρου για τους τουρίστες μέχρι τις 3 Απριλίου, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό. Με βάση την απόφαση του Βατικανού, οι πιστοί θα μπορούν να μπαίνουν στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθούν. Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η Ιταλία έχει τοποθετηθεί σε «κόκκινη ζώνη», σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Οι νεκροί στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τους 450, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 9.000.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που ίσχυαν για τον βορρά της Ιταλίας επεκτείνονται σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, ενώ περιορίζονται οι μετακινήσεις εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Μια μέρα αφότου ο βορράς της Ιταλίας τέθηκε σε καραντίνα για τον κορωνοϊό, ο Τζουζέπε Κόντε επέκτεινε τα μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα λοιπόν, με τον Ιταλό πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο.

Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα εφόσον δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. «Σε ολόκληρη την επικράτεια είναι απαραίτητο να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, εκτός από συγκεκριμένες περιστάσεις – αποδεδειγμένοι λόγοι εργασίας ή λόγοι υγείας» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κόντε επίσης ανακοίνωσε ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, θα ακυρωθούν, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν. Πάντως, οι δημόσιες συγκοινωνίες θα παραμείνουν σε λειτουργία. Τα νέα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από το σήμερα το πρωί. Επίσης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments