Κόσμος

Κορωνοϊός Λομβαρδία Βένετο: Δεν έχει τέλος η αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Λομβαρδία Βένετο: Δεν έχει τέλος η αύξηση των κρουσμάτων
Κορωνοϊός Λομβαρδία Βένετο: Δεν σταματούν να μετρούν κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Ακόμη 2.500 επιβεβαιώθηκαν σε Λομβαρδία και Βενέτο.

Κορωνοϊός Λομβαρδία Βένετο: Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, σήμανε και πάλι συναγερμό αναφορικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία που σήμερα είναι τουλάχιστον 2.500. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορωνοϊού μόνο στην Λομβαρδία», σημείωσε ο Ατίλιο Φοντάνα και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους. Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

Την ίδια ώρα, ο Αλμπέρτο Τσίριο, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο (Πεδεμόντιο), ζητά από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να υιοθετήσει ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ο Τσίριο θεωρεί ότι πρέπει να διακοπεί κάθε εμπορική δραστηριότητα και να παραμείνουν σε λειτουργία μόνο κάποιες βασικές δημόσιες υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το ίδιο αίτημα προβάλλουν με έμφαση ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, και του Βένετο Λούκα Τζάια. Η λογική είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα κληθούν οι πολίτες να κάνουν μια ακόμη μεγαλύτερη θυσία, αλλά θα μπορέσει να περιοριστεί πιο δραστικά η διάδοση του ιού.

«Πιστεύω ότι η θέση της Λομβαρδίας υπέρ της ολικής διακοπής των εμπορικών δραστηριοτήτων, πρέπει να ληφθεί υπόψη με μεγάλη σοβαρότητα», τόνισε ο Τσίριο. Η σχετική απόφαση, όμως, θα πρέπει να ληφθεί ενδεχομένως από την κυβέρνηση της Ρώμης. Η θετική είδηση της ημέρας, πάντως , είναι ότι στην κωμόπολη Κοντόνιο, στην Λομβαρδία (όπου σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα), η διάδοση του ιού έχει πλέον σταματήσει. Δεν υπάρχουν πλέον καινούριοι ασθενείς. Ο δήμαρχος του Κοντόνιο, ο Φραντσέσκο Πασερίνι, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση και τόνισε ότι «είναι μια εξαιρετική είδηση, η οποία οφείλεται και στο ότι η περιοχή του τέθηκε σε σοβαρή, πλήρη καραντίνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments