Πολιτική

Κορωνοϊός μέτρα: Ανακοινώθηκε η άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς

Κορωνοϊός μέτρα: Ανακοινώθηκε η άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς
Κορωνοϊός μέτρα: Τα νέα μέτρα ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας επανέλαβε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για 15 ημέρες και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες. Πέρα από τα υπάρχοντα μέτρα όμως ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αφού αξιολογηθεί η κατάσταση στο Eurogroup τα αρμόδια υπουργεία θα πάρουν μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Εκδίδεται ΠΝΠ στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού που μπορεί να λαμβάνει ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο ισχύει το κλείσιμο των σχολείων. Στις τέσσερις ημέρες μόνο η μία θα λογίζεται ως κανονική άδεια. Για το δημόσιο το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών, για τον ιδιωτικό τομέα το ένα τρίτο. Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται.
  • Προτείνεται η εργασία εξ αποστάσεως ή με ευέλικτο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Ενίσχυση του προϋπολογισμού με 15 εκ. ευρώ για ενδυνάμωση του τομέα υγείας. “Δρομολογούνται δαπάνες για νέες προσλήψεις – Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει όσες πιστώσεις χρειαστεί στο υπουργείο Υγείας” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηριστικά.

Η Εκκλησία να κάνει τις ανάλογες συστάσεις

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη στάση της Εκκλησίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: Εμείς αναπτύσσουμε το δικό μας επιχειρησιακό σχέδιο, η Εκκλησία πρέπει να κάνει τις αντίστοιχες συστάσεις. Έκκληση σε όλους μας, ειδικά τους ηλικιωμένους, να αποφεύγουν κλειστούς χώρους, με μεγάλη συνάθροιση.

Live | Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Στέλιο Πέτσα.

Live | Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Στέλιο Πέτσα.

Gepostet von Ελληνική Κυβέρνηση am Mittwoch, 11. März 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments