Ελλάδα

Αυτός είναι ο γνωστός Αθηναίος που κόλλησε κορωνοϊό – Τι είπε στο pagenews.gr

Αυτός είναι ο γνωστός Αθηναίος που κόλλησε κορωνοϊό – Τι είπε στο pagenews.gr
Ο γνωστός σε όλους «ironman», χρηματιστής στο επάγγελμα που νόσησε από κορωνοϊο βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο γνωστός ironman, που ήταν μέλος γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίων στο Μαρούσι και ο οποίος νόσησε από κορωνοϊο. Πρόκειται για τον 57χρονο χρηματιστή Βαγγέλη Χαρατσή, ο οποίος μπορεί να μην λύγισε όταν κολύμπησε 4 χιλιόμετρα, έκανε 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και έτρεξε 42,2 χιλιόμετρα συμμετέχοντας στη διοργάνωση τριάθλου που είναι γνωστή ως iroman, ωστόσο ο ιός τον έριξε στο κρεβάτι. H περίπτωσή του είναι χαρακτηριστική για το πόσο ισχυρός είναι ο κορωνοϊός, αφού παρά το γεγονός ότι είναι υπερπρωταθλητής και έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, δεν κατάφερε να γλιτώσει από την «επίθεση» του ιού.

Το ταξίδι στο Λονδίνο

Ο Έλληνας χρηματιστής βρισκόταν στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, όπου φαίνεται ότι και νόσησε από τον κορωνοϊο. «Βρισκόμουν στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους και φορούσα παντού τη μάσκα μου, ενώ είχα και αντισηπτικά μαντιλάκια. Φαίνεται ότι κόλλησα το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, σε ένα εστιατόριο», δηλώνει ο άνδρας στο pagenews.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, καταλάβαινε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Γύρισα από το Λονδίνο την Τρίτη και από την Πέμπτη ένιωσα ότι κάτι συνέβαινε στο λαιμό μου. Πήγα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, έκανα ιατρικές εξετάσεις, ενώ με ρώτησαν αν πρόσφατα είχα ταξιδέψει. Τους είπα ότι βρισκόμουν στο Λονδίνο, αλλά μέχρι τότε η συγκεκριμένη πόλη δεν είχε ιστορικό κορωνοϊού. Ο γιατρός μου είπε ότι φαίνεται να έχω μια ήπια μορφή γρίπης και μου συνέστησε να πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ, μέχρι να βγουν και τα αποτελέσματα του τεστ. Την επόμενη ημέρα με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι το τεστ βγήκε θετικό».

«Ενημέρωσα το γυμναστήριο»

Η αντίδραση του ασθενούς ήταν υποδειγματική και υπεύθυνη. Επικοινώνησε με όσους είχε συναναστραφεί από την ημέρα που επέστρεψε από το Λονδίνο και τους ενημέρωσε ότι ο ίδιος είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό. Παρά την άβολη θέση στην οποία βρέθηκε, επέλεξε να πράξει το σωστό και να προειδοποιήσει φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. «Σου αφήνει κάποιο στίγμα να παίρνεις και να λες ότι στον άλλον, ότι μπορεί να τον κόλλησες. Όμως αν δεν το κάνεις αυτό, τότε είναι εγκληματική ενέργεια.

Ενημέρωσα όσους είχα συναντήσει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφύγουν τις συναναστροφές με άλλο κόσμο και να πάνε να εξεταστούν. Σίγουρα δεν χάρηκαν με αυτό που άκουσαν, αλλά στη συνέχεια εκτίμησαν την πράξη μου. Αν όλοι έπρατταν το ίδιο, σίγουρα τα κρούσματα θα περιορίζονταν σημαντικά».

Μεταξύ αυτών που ενημέρωσε, ήταν και οι υπεύθυνοι του γυμναστηρίου στο Μαρούσι όπου είναι μέλος. «Είχα πάει στο γυμναστήριο την Τετάρτη. Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι έχω τα συμπτώματα του κορωνοϊου. Όταν πας στο γυμναστήριο και πιάνεις τα όργανα, είναι σαν να έχεις κάνει 500 χειραψίες».

«Ύπουλος ιός»

Σε ιατρικές εξετάσεις υπεβλήθη και η οικογένεια του 57χρονου χρηματιστή. «Με τη γυναίκα μου που κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι, το τεστ βγήκε αρνητικό. Με την κόρη μου με την οποία ταξίδεψα στο Λονδίνο, ήταν αρνητικό. Άνθρωποι με τους οποίους συναντήθηκα στο γραφείο, επίσης δεν κόλλησαν», λέει ο Βαγγέλης Χαρατσής.

Παρά τη γερή του κράση, τις πρώτες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό. «Το Σάββατο ανέβασα δέκατα με έντονο πονοκέφαλο, την Κυριακή ξύπνησα με πυρετό 38,6 και ξηρό βήχα. Έπαιρνα αντιπυρετικά, από το απόγευμα της Κυριακής τα συμπτώματα υποχώρησαν και τη Δευτέρα που ξύπνησα ένιωθα καλά. Όμως, ο συγκεκριμένος ιός είναι ύπουλος και έκανε και δεύτερη επίθεση. Αυτό που κάνω τώρα είναι να ξαπλώνω και να τρέφομαι καλά» λέει ο 57χρονος ασθενής του κορωνοϊού, που περιμένει υπομονετικά να περάσουν οι τουλάχιστον 14 ημέρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments