Ελλάδα

Κορωνοϊός Πάτρα: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 66χρονος στο Ρίο

Κορωνοϊός Πάτρα: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 66χρονος στο Ρίο
Κορωνοϊός Πάτρα: Έχασε τη μάχη ο 66χρονος ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, εντείνεται η ανησυχία και στη χώρα μας.

Κορωνοϊός Πάτρα: Ο πρώτος νεκρός από το φονικό ιό, που “σαρώνει” παγκοσμίως , καταγράφηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, και έχασε τη μάχη με τη ζωή νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο 66χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα, γι’ αυτό είχε ραγδαία εξέλιξη η νόσος. O ίδιος ήταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας και διαγνώστηκε πρώτος από τους 54 εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους. Από τις 4 Μαρτίου, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν χτές με τον συνολικό αριθμό να εκτοξεύεται στα 99

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας. Έτσι πλέον τα κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 99. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερα ξένης υπηκοότητας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου και καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 95 Έλληνες και τέσσερις υπηκόους ξένων χωρών. Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, στη ΜΕΘ εισήχθη και ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και Μυτιλήνης παραμένουν 29 ασθενείς ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Bγαίνουν από το νοσοκομείο τα δύο πρώτα κρούσματα, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και ο γιος της

Κορωνοϊός εξιτήριο: Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, με το 9χρονο παιδί της φαίνεται να παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού θα συνεχίσουν την αποθεραπεία τους εκτός νοσοκομείου, αφού οι θεράποντες γιατροί έκριναν καλή την κατάσταση της υγείας τους και θεωρούν ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω νοσηλείας τους.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, οι εξετάσεις στον ρινοφάρυγγα των δύο ασθενών, έδειξαν ότι δεν υπάρχει ιικό φορτίο της νόσου, άρα η παραμονή τους στο νοσοκομείο και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης δεν συνιστάται πλέον. Μετά από ταξίδι της στο Μιλάνο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η 38χρονη επιχειρηματίας. Επέστρεψε αεροπορικώς την Κυριακή 22-03-2020, από την Βόρεια Ιταλία, στην οποία υπήρχε έξαρση του κορωνοϊού. Από την Δευτέρα, όμως, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, ενώ την επόμενη ημέρα ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να τηρήσουν την έκκληση του υπουργείου Υγείας για περιορισμό των μετακινήσεων

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά ο σύλλογος από μαθητές και φοιτητές, αλλά και να είμαστε επιφυλακτικοί με τους ταξιδιώτες από Τουρκία. Να τηρήσουν την προτροπή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι συστήνει στους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας σχολείων όλων των βαθμίδων, ΙΕΚ, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων, από σήμερα και για 14 ημέρες.

«Δεν έχει νόημα να είναι κλειστά τα σχολεία αλλά τα παιδιά να συγχρωτίζονται σε φροντιστήρια, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με έναν ή δύο συμμαθητές, να πηγαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες (ειδικά αυτές που γίνονται σε εσωτερικούς χώρους), να ακολουθούν συλλόγους σε εκδρομές και δραστηριότητες, ακόμα και να μαζεύονται σε χώρους διασκέδασης ή σπίτια κατά μεγάλες ομάδες», αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Όπως προσθέτει, η προσωπική ευθύνη, η ατομική πρωτοβουλία, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα εξ ημών, είναι αυτά που μπορούν να αναχαιτίσουν τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού και να δώσουν στη χώρα μας τον χρόνο να προετοιμαστεί αλλά και να εισέλθει στην άνοιξη, όπου παρατηρείται επιστημονικά ύφεση γενικά των ιώσεων λόγω ανόδου της θερμοκρασίας.

Τι πρέπει να κάνουν σπουδαστές και φοιτητές:

  •  Εάν φοιτούν σε πόλεις και περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κοροναϊού, όπως είναι η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, να αποφύγουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες στα πατρικά σπίτια τους αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές χωρίς κρούσματα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η πιθανή διασπορά του κοροναϊού σε αυτά τα μέρη.
  • Εάν στα πατρικά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ή και ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είναι επίσης προτιμότερο να μη μεταβούν σε αυτά για να τους προστατεύσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments