Ειδήσεις

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Ρώσο επιχειρηματία

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Ρώσο επιχειρηματία
Πως ο Ilya Surkov καταφέρνει και διαφεύγει από την ποινική τιμωρία που του επιβλήθηκε από το ρωσικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τον Ilya Surkov, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο pentapostagma.gr ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει υπεξαιρέσει στη Ρωσία ένα ποσό άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, μεταφέροντας αυτά τα χρήματα σε λογαριασμούς εξωτερικού των offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά, τις οποίες ελέγχει ο ίδιος – γεγονός που αναφέρεται και στην απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου. Στα τέλη του 2019 ο Ilya Surkov καταδικάστηκε από το δικαστήριο Nikulinsky της Μόσχας σε πέντε χρόνια φυλάκισης για το ως άνω έγκλημα που διέπραξε.

Ωστόσο, ο Surkov δεν εκτίει αυτή την ποινή φυλάκισης, αφού διέφυγε από την κράτηση το 2013, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, κρύβεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διωκτικές αρχές της Ρωσίας έχουν καταφέρει να κατασχέσουν ένα μέρος της περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος 300 τ.μ. στη Μόσχα, κάποιων οικοπέδων στην περιοχή της Μόσχας, ενός σπιτιού με οικόπεδο στο Barvikha και ενός σπιτιού στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο Surkov κατάφερε να περάσει παράνομα τα σύνορα της Ρωσίας χρησιμοποιώντας το ελληνικό του διαβατήριο. Τώρα το πώς κατάφερε να βγάλει ελληνικό διαβατήριο είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί από τις αρχές της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα ρωσικά του δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας, της βεβαίωσης από το ληξιαρχείο και όλων των εγγράφων που υπάρχουν σε διάφορες αρχές εσωτερικού, ο Surkov Ilya του Aleksey γεννήθηκε το 1962 στη Μόσχα. Ο παππούς του (από την πλευρά της μητέρας), ο διάσημος σοβιετικός ποιητής Aleksey του Aleksandr Surkov, διέμενε στη Μόσχα, στην οδό Tverskaya, 19 (διαμέρισμα 79), όπου σήμερα υπάρχει και μια σχετική αναμνηστική πινακίδα. Αυτή η διεύθυνση δεν είναι τυχαία, αφού είναι ο τελευταίος επίσημος τόπος διαμονής του Surkov Ilya του Aleksey στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, τα ως άνω δεν εμπόδισαν τον Surkov Ilya του Aleksey να προσκομίσει στις ελληνικές αρχές κάποια έγγραφα που να αναφέρουν ότι γεννήθηκε στο Σιμκέντ του Καζακστάν. Είναι γεγονός ότι για ένα χρονικό διάστημα το Σιμκέντ ήταν ένας προορισμός όπου καταναγκαστικά στέλνανε τους βάσει καταγωγής Έλληνες απ’ όλη την ΕΣΣΔ. Αλλά τι σχέση έχει μαζί τους ο Ilya Surkov, οι γονείς του οποίου, αλλά και ο ίδιος, γεννήθηκαν και ανέκαθεν διέμεναν στη Μόσχα;

Η εκδοχή με την ελληνική καταγωγή του Surkov διαψεύστηκε αμέσως μετά τη λήψη της επίσημης απάντησης από τις αρχές του Καζακστάν. Η επίσημη απάντηση ήταν αδιαμφισβήτητη: δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη γέννηση ή τουλάχιστον την προσωρινή διαμονή στο Σιμκέντ του Ilya Surkov ή του Σουρκόβ Ηλία, και της υποτιθέμενης «Ελληνίδας μητέρας» του. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη του σοβιετικού ποιητή Aleksey Surkov, ο οποίος υπήρξε κάποτε και Πρόεδρος της Ένωσης των Συγγραφέων της ΕΣΣΔ, να είχε ελληνική καταγωγή. Τα νέα αυτά στοιχεία σημαίνουν ότι οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, θα πρέπει να εξετάσουν τα δικαιολογητικά του Ilya Surkov που προσκόμισε για να βγάλει ελληνικό διαβατήριο.

Σύμφωνα με το pentapostagma.gr, ο Surkov προσπαθεί να πάρει πίσω την κατασχεμένη του περιουσία, ισχυριζόμενος ότι αυτός και η σύζυγός έχουν πάρει διαζύγιο, ενώ η πρώην σύζυγός του δήθεν του έχει δανείσει 10 εκατομμύρια ευρώ, και έτσι τώρα εμφανίζεται ως πιστωτής του. Το σχέδιο ήταν η σύζυγος του Surkov να διεκδικήσει και να πάρει πίσω ένα μέρος της περιουσίας του. Το γεγονός ότι το εν λόγω διαζύγιο είναι πλασματικό, αποδεικνύεται ακόμα και από τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα που τους δείχνουν μαζί. Εκεί οι πρώην σύζυγοι, οι οποίοι επίσημα έχουν πάρει διαζύγιο και τώρα είναι στα δικαστήρια για να μοιράσουν (με σκάνδαλο) την κοινή τους περιουσία, κρατάνε ανέμελα ο ένας τον άλλον αγκαλιά και γιορτάζουν μαζί τις σημαντικές προσωπικές τους στιγμές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν αντιδράσει ακόμα στην υπόθεση του Ilya Surkov. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ως άνω, το ελληνικό διαβατήριο αρχίζει και γίνεται ένα είδος «προστασίας» για τα άτομα που έχουν διαπράξει διάφορα εγκλήματα στο έδαφος άλλων χωρών. Τι γνώμη άραγε θα έχουν οι έντιμοι Έλληνες πολίτες σχετικά με το εν λόγω θέμα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments