Ελλάδα

Αυτό είναι το μηχάνημα που σώζει από τον κορωνοϊό – Η Ελλάδα έχει ελάχιστα

Αυτό είναι το μηχάνημα που σώζει από τον κορωνοϊό – Η Ελλάδα έχει ελάχιστα
Στην μάχη για τον κορωνοϊό χρειάζονται όλα τα "όπλα" που μπορούν να διατεθούν, μεταξύ των οποίων κάποια μηχανήματα που στην Ελλάδα όμως είναι ελάχιστα.

Η μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο να προσπαθούν να βρουν τα “όπλα” εκείνα με τα οποία θα αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό. Το 20% των ασθενών που έχουν κορωνοϊό χρειάζονται νοσηλεία, εκ των οποίων το 5% χρειάζεται να μείνει σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ άλλο 1% χρειάζεται πολύ εντατική φροντίδα με ειδικά μηχανήματα, όπως μηχανικοί αναπνευστήρες ή συσκευές “εξωσωματικής μεμβράνης οξυγόνωσης” ECMO.

Το συγκεκριμένο μάλιστα μηχάνημα θεωρείται το πλέον ισχυρό “όπλο” απέναντι στον κορωνοϊό. Το ECMO είναι μια εξωσωματική τεχνική παροχής παρατεταμένης καρδιακής και αναπνευστικής υποστήριξης σε άτομα των οποίων η καρδιά και οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου ή αιμάτωσης για να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην χώρα μας αυτά τα μηχανήματα είναι ελάχιστα και αυτό γιατί δεν υπάρχει ικανός αριθμός ατόμων που να έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό αυτού του εξοπλισμού. Αν σε μια χώρα νοσήσουν 100.000 άτομα τα 1000 από αυτά θα χρειαστούν τα ειδικά αυτά μηχανήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments