Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: “Σας εύχομαι κάθε επιτυχία αυτές τις κρίσιμες ώρες”

Προκόπης Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: “Σας εύχομαι κάθε επιτυχία αυτές τις κρίσιμες ώρες”
Προκόπης Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: Θερμή υποδοχή επιφύλασσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Προκόπης Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Κυρία Πρόεδρε, σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας και σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία κατά την επιτέλεση των καθηκόντων σας, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες πολλώ μάλλον όταν η επιτυχία σας είναι επιτυχία η οποία αφορά τον τόπο μας και τον λαό μας. Σας γνωρίζω πολλά χρόνια, έχουμε παρακολουθήσει όλοι την πορεία σας στο κορυφαίο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το εμβληματικό ΣτΕ με τη μεγάλη ιστορία, με την μεγάλη παράδοση και ταυτοχρόνως μίαν ομολογία η οποία έχει χαράξει την ερμηνεία του Συντάγματος, των διαδοχικών Συνταγμάτων, από τότε που δημιουργήθηκε το ΣτΕ. Φτάσατε στην κορυφή αυτού του δικαστηρίου και θεωρώ ότι αυτό το εφόδιο είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για το ότι θα ασκήσετε τα καθήκοντά σας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα, το κυριότερο επίσης με πλήρη γνώση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έτσι ώστε να υπερασπιστείτε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια”.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, άφησε για το τέλος μία ευχή που την αισθάνεται αυτές τις ώρες. “Η καλύτερη στιγμή για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι όταν απέλθει από την Προεδρία της Δημοκρατίας να έχει το αίσθημα ότι έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο στα καθήκοντά του και έχει επίσης στο ακέραιο αρθεί στο ύψος των περιστάσεων”, τόνισε.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι το 8ο πρόσωπο από τη μεταπολίτευση που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, διαδεχόμενη τους Μιχ. Στασινόπουλο (1974-1975), Κων. Τσάτσο (1975-1980), Κων. Καραμανλή (1980-1985 και 1990-1995), Χρ. Σαρτζετάκη (1985-1990), Κων. Στεφανόπουλο (1995-2005), Κάρ. Παπούλια (2005-2015) και τον Πρ. Παυλόπουλο (2015-2020). Είναι επίσης η τρίτη με θητεία στο δικαστικό σώμα, μετά τους Μιχ. Στασινόπουλο (εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και τον Χρ. Σαρτζετάκη (Αρεοπαγίτης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments