Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 103 νέα κρούσματα – Στα 331 ανέρχονται συνολικά

Κορωνοϊός Ελλάδα: 103 νέα κρούσματα – Στα 331 ανέρχονται συνολικά
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και σήμερα τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου στην Ελλάδα όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331. Οι νεκροί παραμένουν 4 με τον τελευταίο να καταλήγει σήμερα και να είναι ένας 53χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κρούσματα που ανακαλύφθηκαν σήμερα ήταν 49 ενώ τα υπόλοιπα 54 είχαν εξεταστεί προηγούμενες μέρες αλλά λόγω φόρτου εργασίας των εργαστηρίων δεν είχαν προλάβει να ανακοινωθούν.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες». Σε ό,τι αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να υπολογίζει τον ακριβή αριθμό. Επιπλέον, σημείωσε ότι και οι 8 διασωληνωμένοι είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη και με υποκείμενα νοσήματα.

Οι άνδρες καταλαμβάνουν και το 57% του γενικότερου πληθυσμού των νοσηλευόμενων, οι οποίοι έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης του κορωνοϊού, για δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments