Ελλάδα

Ιερά Σύνοδος Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτά είπε για τον κορωνοϊό και τις εκκλησίες

Ιερά Σύνοδος Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτά είπε για τον κορωνοϊό και τις εκκλησίες
Ιερά Σύνοδος Σωτήρης Τσιόδρας: Στην Ιερά Σύνοδο έδωσε το "παρών" ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερώσει για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ιερά Σύνοδος Σωτήρης Τσιόδρας: Στην παρουσία του στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως έστειλε το μήνυμα «να μην γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης του ιού».

«Παρουσίασα όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα ελληνικά δεδομένα. Μετέφερα την ανησυχία όλων μας για την κατάσταση που επικρατεί και για την οποία η πολιτεία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα και αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν συναθροίσεις. Αυτό που τόνισα ήταν να αποφύγουμε να γίνουν οι εκκλησίες μας εστίες μετάδοσης του ιού. Πρέπει να πω ότι με άκουσαν με προσοχή και από όσο ξέρω θα υπάρξουν ανακοινώσεις σήμερα» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα, εξερχόμενος από την συνάντηση δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Ενημέρωσα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) για τα όσα πρέπει να ξέρουν σχετικά με την επικινδυνότητα του νέου κορωνοϊού και φαίνεται ότι έδειξαν κατανόηση». “Η απόφαση είναι δική της τους”, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. Μετά το τέλος της σημερινής σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για να τους ανακοινώσει την απόφαση της Συνόδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments