Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Συναγερμός στη χώρα σχεδόν 1.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Ισπανία κορωνοϊός: Συναγερμός στη χώρα σχεδόν 1.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες
Ισπανία κορωνοϊός: Εκατό νεκροί σε μία ημέρα με τη χώρα να είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό μετά την Ιταλία.

Ισπανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της χώρας, η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή 15 Μαρτίου σε 297 σήμερα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού. Ωστόσο αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα.

100 επιπλέον νεκροί είχαν  καταγραφεί από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, περισσότερα από τα μισά είναι στην περιφέρεια της Μαδρίτης (4.665), την περιφέρεια της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη. Για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού και έχει τεθεί σε αποκλεισμό. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν μόνοι από τα σπίτια τους παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για να πάνε να εργασθούν, για να πάνε στο φαρμακείο, για ιατρικούς λόγους ή για να αγοράσουν τρόφιμα

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να επεκταθεί και μετά το πέρας των 15 ημερών

Ισπανοί υπουργοί δήλωσαν σήμερα πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού, που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μεγάλο μέρος της χώρας, μπορεί να χρειασθεί να επεκταθεί πέρα από μια αρχική περίοδο 15 ημερών και πως η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα. «Προφανώς θα πρέπει να επεκτείνουμε αυτή την κατάσταση… σε 15 ημέρες δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του κορωνοϊού μετά την Ιταλία

Τα 47 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν τεθεί υπό μερική απομόνωση από το βράδυ του Σαββάτου καθώς η χώρα προσπαθεί να αναχαιτίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού. Επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά, στο φαρμακείο ή σε νοσοκομείο. Η κυβέρνηση έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα περιλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προκειμένου να στείλει δημόσια μηνύματα που καλούν τον κόσμο να πάει σπίτι του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει τα σύνορα, καθώς έχει μεν αναστείλει τη διέλευση τουριστών στα σύνορά της με την Πορτογαλία, αλλά επιτρέπει στους εργαζομένους να περάσουν.

Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός των θανάτων αυξήθηκε στους 288 την Κυριακή, με 7.753 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Τα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να μένουν σπίτι, ενώ ειδικοί του στρατού με προστατευτικές στολές ψεκάζουν απολυμαντικό σε σταθμούς τρένων και ένας αυξανόμενος αριθμός εργοστασίων αυτοκινήτων κλείνει, είτε λόγω προβλημάτων στον εφοδιασμό είτε λόγω κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments