Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία Μακρόν: Απαγορεύονται οι δημόσιες μετακινήσεις

Κορωνοϊός Γαλλία Μακρόν: Απαγορεύονται οι δημόσιες μετακινήσεις
Κορωνοϊός Γαλλία Μακρόν: Σε νέο διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν. Σε αυτό γνωστοποίησε τα νέα μέτρα της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Κορωνοϊός Γαλλία Μακρόν: Σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα νέα μέτρα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος για την πανδημία του κορωνοϊού που χτυπά την Ευρώπη. Όπως τόνισε «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης».

Απαγορεύονται οι δημόσιες μετακινήσεις:

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο νέο του δραματικό διάγγελμα για τον ιό. «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε.

«Μην αγνοείτε τις συστάσεις» για αυτοπεριορισμό λέει ο Εμανουέλ Μακρόν. «Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» είπε ο πρόεδρος που παρατήρησε πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αρχών ο απολογισμός των νεκρών στη Γαλλία λόγω της covid-19 είναι 127, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.423 κρούσματα. Δηλαδή 36 νεκροί και περισσότερα από 900 επιπλέον κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments