Ελλάδα

Έλληνας δήμαρχος εξαφανίζει τον κορωνοϊό από τον Δήμο του με αυτές τις 2 κινήσεις

Έλληνας δήμαρχος εξαφανίζει τον κορωνοϊό από τον Δήμο του με αυτές τις 2 κινήσεις
Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη πρωτοβουλία.

Εδώ και αρκετό καιρό το πρώτο θέμα συζήτησης στα δελτία είναι η ανυπακοή κυρίως των ηλικιωμένων στα νέα μέτρα, οι οποίοι αψηφούν το κίνημα “Μένουμε Σπίτι” με αποτέλεσμα αγορές, πλατείες, παραλίες και πάρκα να γεμίζουν κόσμο. Αυτό όπως γίνεται κατανοητό είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στη χώρα μας είναι δύσκολο για αρκετούς πολίτες να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να βγουν από το σπίτι. 

Να βγουν για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, για να αγοράσουν τα απαραίτητα για το σπίτι τους (καθώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ψωνίσουν ηλεκτρονικά) και να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές τους. Μερικές φορές δεν βγαίνουν επειδή το θέλουν αλλά επειδή είναι απόλυτη ανάγκη.

Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων, έλαβε όλα αυτά σοβαρά υπόψιν και δημιούργησε δύο νέες σωτήριες υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους δημότες των Τρικάλων αλλά και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους, που είναι άρρωστοι, μόνοι και χρειάζονται κάποιον να τους βοηθήσει με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε– Είμαστε εδώ για σένα»

Το μήνυμα αυτό είναι απόλυτα καθοριστικό για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες  οι οποίες με τα δύο νέα, καινοτόμα μέτρα δεν χρειάζεται να διακινδυνεύσουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και των συμπολιτών τους βγαίνοντας από το σπίτι. Τα μέτρα αυτά είναι η τηλεφροντίδα και η βοήθεια από το σπίτι, που τέθηκαν σε ισχύ από χθες. 

  • Τηλεφροντίδα

Ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία e-Τρίκαλα, προσφέρει δωρεάν σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι καθημερινές τους μετρήσεις για τις τιμές ζαχάρου να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια τηλεσαχκαρόμετρων με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου, προκειμένου να μην κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε κάποιο ιατρείο.

Επίσης, δίνεται δωρεάν σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» σε μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα των ευπαθών ομάδων για τηλεπαρακολούθησή τους μέσω διαδικτύου από το αρμόδιο κέντρο τηλεφροντίδας. Πρόκειται για ειδικούς αισθητήρες κίνησης μέσα στο σπίτι, ώστε να διασφαλιστεί πως όλα είναι εντάξει αλλά και ειδικά κουμπιά έκτακτης κλήσης για βοήθεια.

  • Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Δήμος εξυπηρετεί πλέον τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας στις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο τμήμα του Δήμου δέχεται κλήσεις στο 24310-20000 από όσους έχουν ανάγκη τρόφιμα, φάρμακα ή και επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο και αφού τις αξιολογήσει, αναλαμβάνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Με τον τρόπο αυτό, δεν κρίνεται αναγκαία η κυκλοφορία στους δρόμους, με τον συνωστισμό στις αγορές, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ να αποφεύγεται. Σίγουρα μιλάμε για μια πρωτοβουλία, η οποία δεν αξίζει ένα, αλλά χίλια “μπράβο”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments