Διεθνή

Έβρος – Μεταναστευτικό: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Μέρκελ και Ερντογάν

Έβρος – Μεταναστευτικό: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Μέρκελ και Ερντογάν
Έβρος - Μεταναστευτικό: Η πανδημία του κορωνοϊού απέτρεψε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για Εμμάνουελ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση την τηλεδιάσεκψη Μακρόν-Μέρκελ-Ερντογάν για το μεταναστευτικό. Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να ανέβαλε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για τον Γάλλο πρόεδρο και την Γερμανίδα Καγκελάριο ωστόσο μέσω της τηλεδιάσεκψης θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Ταπίγ Ερντογάν δεν πήρε αυτά που ήθελε στην τελευταία του επίσκεψη στις Βρυξέλες πριν από λίγες ημέρες και τώρα αναμένεται να συζητήσει και να ζητήσει ανταλλάγματα από τους δυο ευρωπαίους ηγέτες για να σταματήσει να σπρώχνει μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA κατά την τηλεδιάσεκψη θα συζητηθεί η συμφωνία Ευρωπαικής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και συγκεκριμένα θα γίνει διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της συμφωνίας αυτής.

Στο μενού των συζητήσεων υπάρχει και η κατάσταση στη Συρία, αλλά και οι απαιτήσεις της Τουρκίας για κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για τους τους πρόσφυγες.

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και η μεταφορά Σύρων προσφύγων στα σύνορα με την Συρία, σε αυτόνομες ζώνες που θα χρηματοδοτήσουν οι Βρυξέλλες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αυτή τη στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος είναι αρκετά στριμωγμένος ωστόσο από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να συζητήσει την επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας του 2016.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι στην επικείμενη διαπραγμάτευση του Γάλλου προέδρου, της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Τούρκου προέδρου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μεταναστευτικό, αλλά και η έκβαση της αντιπαράθεσης τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments