Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: 345 οι νεκροί σήμερα – 2.503 στο σύνολο

Κορωνοϊός Ιταλία: 345 οι νεκροί σήμερα – 2.503 στο σύνολο
Κορωνοϊός Ιταλία: Δραματικές στιγμές ζει η Ιταλία με τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων να αυξάνεται συνεχώς.

Κορωνοϊός Ιταλία: Συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 31.506. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα.

Συνολικά, οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Κυριακή, τα κρούσματα ήταν 27.980, ενώ συνολικά είχαν χάσει την ζωή τους 2.158 ασθενείς. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία εξακολουθεί να διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών σ’ όλη την Ευρώπη, ενώ έρχεται στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο – πίσω μόνο από την Κίνα. Πλέον, οι θάνατοι στην Ιταλία από την πανδημία, αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών θανάτων παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα σ΄ όλη τη χώρα, απαγορεύοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και θέτοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο.

Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα εφόσον δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. «Σε ολόκληρη την επικράτεια είναι απαραίτητο να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, εκτός από συγκεκριμένες περιστάσεις – αποδεδειγμένοι λόγοι εργασίας ή λόγοι υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόντε επίσης ανακοίνωσε ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, θα ακυρωθούν, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν. Πάντως, οι δημόσιες συγκοινωνίες θα παραμείνουν σε λειτουργία. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments