Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 7.828 δικαιούχοι – 1,9 εκατομμύρια ευρώ βγήκε από το ταμείο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 7.828 δικαιούχοι – 1,9 εκατομμύρια ευρώ βγήκε από το ταμείο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε πληρωμή σχεδόν 1,9 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε πληρωμή σχεδόν 1,9 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Συγκεκριμένα, από τις 12/03/2020 – 13/03/2020 ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε συνολικά 1.898.201,41 ευρώ σε 7.828 δικαιούχους. Μεταξύ άλλων η πληρωμή αφορά την πρόωρη σύνταξη, τα μεταφορικά Αιγαίου και τις δασώσεις.

«Παγώνουν» οι δόσεις δανείων και οι οφειλές προς εφορία και ΕΦΚΑ

Σημειώνεται πως σε προσωρινή αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν με κρατική εντολή, αλλά και για όσες έχουν μείωση τζίρου, αλλά και για δανειολήπτες που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και επιδόματα, καθώς και αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ και δόσεων ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή περιλαμβάνει το έκτακτο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος για την αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων υπό προϋποθέσεις, μέτρο το οποίο πιθανόν να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Την αναστολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2020 προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενιαία ενίσχυση ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η αναστολή υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ θα ισχύσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα δέχεται τις σχετικές αιτήσεις το διάστημα αυτό ώστε να μην παρατηρηθεί προσέλευση στις υπηρεσίες του Οργανισμού από τους χιλιάδες αγρότες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments